11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova a fost dezafiliată

Universitatea Craiova a fost dezafiliată

Comitetul Executiv al FRF a votat excluderea Ştiinţei din competiţiile fotbalistice, şansele echipei să se salveze de la pieire fiind infime câtă vreme Mititelu nu îşi retrage plângerile împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi Federaţiei

FRF a făcut, ieri, un anunţ-şoc pentru fanii Universităţii, echipa patronată de Adrian Mititelu a fost dezafiliată. „În urma încălcării grave a Statutului FRF, Comitetul Executiv (CEx) adoptă măsura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmând ca această măsură să fie supusă validării primei Adunări Generale (AG) a FRF“, a fost comunicatul postat pe site-ul oficial al forului condus de Mircea Sandu.
Efectele dezafilierii sunt devastatoare pentru Mititelu şi pentru Universitatea Craiova. Cu toate că AG a FRF trebuie să o valideze, decizia Federaţiei devine operabilă din momentul anunţării ei, adică de ieri. Trecând peste faptul că sunt şanse infime ca AG să respingă propunerea CEx, statutul FRF nu prevede urgentarea întrunirii AG, iar oficialii FRF au anunţat că o nouă AG va avea loc abia la anul, în luna martie. Mititelu ar putea rezolva această problemă doar dacă îşi retrage plângerile împotriva selecţionerului Victor Piţurcă şi FRF. În acest caz, CEx se poate reuni până la începerea sezonului pentru a anula sancţiunea. Până atunci, Universitatea Craiova nu se mai poate înscrie în nici o competiţie organizată de FRF, nici măcar în campionatul judeţean, iar toţi jucătorii Ştiinţei devin liberi de contract.
Propunerea de dezafiliere a fost făcută de preşedintele Mircea Sandu şi a fost votată de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. S-au abţinut directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, şi reprezentantul fotbalului feminin, Marian Pălărie. De la şedinţă au lipsit preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, şi preşedintele AFAN, Dumitru Costin.

Rambo Mititelu, trimis la ONU de Mircea Sandu

Patronul dezafiliatei Universitatea Craiova este decis să meargă pe calea justiţiei. „E o nouă încercare de intimidare. CEx poate să propună AG, iar decizia AG poate fi atacată apoi în instanţă civilă, dacă AG va ratifica această decizie aberantă. Mircea Sandu se face de râs acum. Sandu vrea să mă facă pe mine să-i dau lui Piţurcă cei doi jucători (Bărboianu şi Găman – n.r.). O asemenea decizie nu este la latitudinea CEx, trebuie să voteze AG. Ultima decizie tot instanţa de judecată o va da. Lupta se dă în sistem. Piţurcă ar putea fi un nou caz Bosman. Lupta lui Mircea Sandu e pentru putere. Nu e normal să nu mă laşi să contest la o instanţă civilă. O să îi dau în judecată. Pariaţi că nu o să ne desfiinţăm niciodată! Nu vom fi dezafiliaţi! Am făcut totul bine calculat. Piţurcă e zero barat la management, s-a apucat de afaceri la 45 de ani! Au intrat pe tărâmul meu, ca în filmele cu Rambo! Le fac 200 de procese, să îşi angajeze 40 de inşi la Federaţie“, a ameninţat Mititelu la radiogsp.ro.  Mircea Sandu, preşedintele FRF, a declarat însă la GSP TV că soarta Universităţii Craiova este pecetluită. „Lumea să nu sufere nici un şoc după decizia CEx, să sufere un şoc din cauza atitudinii oamenilor care conduc cluburile. S-a încălcat grav statutul FRF. Nu mai există cale de întoarcere, doar Adunarea Generală din martie poate să anuleze această decizie. Regretul meu este că marile oraşe de fotbal nu şi-au ales oamenii potriviţi. Craiova se poate adresa în instanţele civile doar pe contractele de muncă încheiate cu antrenorii şi jucătorii. Decizia mai poate fi atacată doar la ONU“, a spus „Naşu’“.

Amicalul cu Mătăsari, anulat
Universitatea Craiova a anulat şi amicalul cu Minerul Mătăsari, care trebuia să se dispute aseară, pe terenul „Petre Deselnicu“, ca urmare a problemelor de la club. La fel s-a întâmplat şi sâmbătă, în cazul meciului de verificare cu FC Piatra Olt, alb-albaştrii preferând să alerge prin parc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

86 COMENTARII