28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Linia o tragem după cantonamentul din Austria

Grigoraş: Linia o tragem după cantonamentul din Austria

Pandurii Târgu Jiu va deplasa şi în Austria acelaşi lot care s-a pregătit în cantonamentul de la Sibiu. Petre Grigoraş va face analiza nou-veniţilor abia după ce-i va urmări la jocurile de verificare programate în perioada următoare.

Gorjenii încheie astăzi stagiul de pregătire de la Sibiu, iar jucătorii vor primi două zile libere. Luni, pandurii vor pleca, cu avionul, la München, de unde autocarul clubului îi va transporta la hotel Saliterhof, din localitatea Saalfelden, locul unde este programat stagiul austriac.
Petre Grigoraş s-a arătat satisfăcut de modul în care au răspuns elevii săi în stagiul de la Sibiu, unul în care s-a pus accent pe pregătirea fizică. Chiar dacă Pandurii a disputat în această perioadă şi un joc amical, scor 2-4, cu Voinţa Sibiu, Grigoraş nu şi-a făcut o părere despre nou-veniţi, amânând verdictul pentru finalul pregătirii. „Sunt foarte mulţumit. Lucrurile au mers destul de bine, chiar dacă ne-a cam chinuit ploaia în ultimele zile. Linia o tragem după cantonamentul din Austria. Nu se pune problema să iau acum o decizie în privinţa unui jucător nou-venit, indiferent cum îl cheamă. Nu am lucrat prea mult cu mingea, nu am avut jocuri pentru a mă putea edifica. Fiecare are calităţile lui, vedem după al doilea cantonament. Nu suntem chiar atât de mulţi ca să ne călcăm pe picioare şi, chiar dacă vor mai veni unu-doi jucători, nu avem un lot prea numeros“, a declarat Grigoraş. Dacă Rusu şi Cristea sunt două achiziţii certe, nu la fel se poate spune despre Alexandru Vlad, Olimpiu Bucur şi Alexandru Grigoraş, care trebuie să-l impresioneze pe tehnician pentru a rămâne în lotul de Liga I al pandurilor.

Trei panduri la baraj

Clubul Pandurii Târgu Jiu are trei reprezentanţi în barajul de promovare pentru Liga I, toţi la Săgeata Năvodari, echipă ce se va duela, în dublă manşă, cu Voinţa Sibiu pentru accederea în primul eşalon. Florin Popa, Alexandru Vlad şi Sorin Chiţu se află sub contract cu Pandurii, dar au evoluat sezonul trecut sub formă de împrumut la Năvodari, toţi ca titulari. Nici unul nu a jucat nici un minut la Pandurii, doar Vlad fiind acum în atenţia lui Grigoraş. Chiţu, în schimb, va fi vândut de Pandurii în această vară. „Chiţu este jucătorul nostru. În iarnă, atunci când a şi venit pentru o zi la Târgu Jiu, era în ultimele şase luni de contract şi am semnat cu el. Acum îl vom lăsa să joace meciul de baraj cu Săgeata Năvodari, după care vom vedea ce vom face cu el. Avem deja pentru el două oferte concrete din partea celor de la Petrolul Ploieşti şi Politehnica Iaşi“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Grigoraş Jr.: E o şansă uriaşă pentru mine

Sosit în probe la Pandurii, fiul lui Petre Grigoraş, Alexandru, speră să-şi convingă tatăl că merită să joace în Liga I. Grigoraş Jr. ar putea debuta în primul eşalon la 21 de ani, cu doi ani mai devreme ca Petre Grigoraş. „Am debutat în Divizia A la 23 de ani, dar aşa era pe atunci. Ca să ajungi la Liga I, trebuia să-ţi toceşti puţin genunchii pe la Divizia C, pe la judeţ, la Divizia B, nu era aşa uşor să ajungi la prima ligă“, a spus Grigoraş senior. Până la debut, însă, tânărul fotbalist vrea să-şi câştige locul în lotul pandurilor. „Îmi doresc să rămân, dar asta depinde numai de mine şi de randamentul meu în teren, nu de altceva… de nimic altceva. Eu nu consider că aici sunt în familie. Familia e în afara terenului, în teren e strict profesional şi nu are nici o legătură una cu alta! În teren nu consider că este tatăl meu şi nu mă influenţează deloc acest aspect. Rămâne de văzut dacă sunt pregătit pentru Liga I. Voi demonstra pe teren, nu din vorbe, nu vreau să vorbesc prea mult. Într-adevăr, e alt nivel la Liga 1, colegi mult mai bine pregătiţi, mult mai valoroşi. E o şansă uriaşă pentru mine şi un privilegiu, poate. Sper să fac faţă şi să rămân“, a declarat Alexandru Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS