17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMiting pentru Energia: Salvaţi baschetul!

Miting pentru Energia: Salvaţi baschetul!

Divizionara A de baschet masculin Energia Rovinari trăieşte, încă, în incertitudine, iar pe la colţuri se aude că nu ar mai avea finanţare pentru sezonul viitor. De aceea, suporterii au ieşit în stradă pentru susţinerea baschetului din Târgu Jiu. Aproximativ 50 de fani s-au strâns pe terenurile de baschet din incinta Complexului Sportiv Municipal pentru a trage un semnal de alarmă. Fanilor li s-au alăturat şi doi dintre componenţii grupării gorjene, Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga. În schimb, nimeni din conducerea secţiei de baschet a clubului Energia nu s-a obosit să fie prezent. „Suntem aici, suntem cu voi, salvaţi echipa pentru noi“, a fost scandarea de bază la mitingul suporterilor. Cei cărora le pasă de baschet au redactat şi o scrisoare adresată directorului CE Rovinari, Tiberiu Trotea, în care i-au cerut să nu sisteze finanţarea pentru baschet. „Până la urmă, e vorba de bani. Sunt nişte zvonuri, dar sper să nu fie adevărate. Este bine că echipa este susţinută, că aceşti oameni au venit aici pentru a fi în spatele ei. Poate se trage un semnal de alarmă şi lucrurile vor decurge bine. Orice copil ştie cine e Energia Rovinari, terenurile de baschet din şcoli sunt pline. Sunt profesor de sport şi ştiu cum e la mine. S-a format o emulaţie la echipă“, a afirmat Claudiu Alionescu.
Unul dintre promotorii acestei acţiuni, Nicolae Isar, crede că e mai important să se identifice soluţii decât să se caute vinovaţi. „Nu ştiu cine e vinovat, ci e important să facem ceva. Vinovat, poate, e preşedintele clubului, poate cine trebuie să dea bani. Trebuie să căutăm soluţii, oameni care să ne ajute să ţinem echipa în Divizia A. Cu 75 la sută din bugetul de anul trecut echipa poate să meargă“. Şi directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Gorj, Horaţiu Gorun, este alături de iubitorii acestui sport. „Ar fi o mare pierdere pentru judeţ şi oraş ca echipa de baschet să se desfiinţeze. Baschetul este un sport mediatizat şi foarte îndrăgit la Târgu Jiu. Nu ştiu care e treaba la Energia, poate acolo e o problemă de management“, a spus  Gorun.
Cluburile divizionare A au termen până pe 4 iulie, ora 14.00, să se înscrie în ediţia viitoare a campionatului naţional, iar Energia, deocamdată, nu dă semne că şi-ar propune acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS