9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, victorie obligatorie!

Ştiinţa, victorie obligatorie!

Universitatea – FCM Târgu Mureş
Stadion
„Ion Oblemenco“, astăzi, ora 15.00 (GSP TV).
Formaţii probabile
Universitatea:
S. Lung Jr. – Dănănae, Zoro, Gugu, D. Lopes – Surugiu, D. Stoica, Prepeliţă, Gîngioveanu – Subotic, Fl. Costea. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
FCM Târgu Mureş: D. Balaur – L. Rus, Iencsi, Fernandes, Szilagyi – Vasilache, Fl. Dan, D. Matei, Astafei – Zaharia, Răduţă. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Vor arbitra: D. Istrate Dragoş – Oct. Şovre şi D. Hulubei.

În lupta pentru evitarea retrogradării, Universitatea nu îşi mai poate permite paşi greşiţi, mai ales în meciurile de acasă, iar astăzi oltenii lui „Reghe“ sunt obligaţi să învingă nou-promovata FCM Târgu Mureş

În lupta pentru menţinerea în Liga 1, gruparea alb-albastră are de disputat încă nouă „finale“, iar orice pas greşit, mai ales acasă, înseamnă enorm de mult în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire. Ca atare, avancronicile meciurilor Universităţii vor fi, de azi înainte, trase la indigo. Este clar că elevii lui Reghecampf au, în cele nouă partide care au mai rămas de disputat din această ediţie de campionat, cea mai de foc perioadă din cariera lor de fotbalişti.

Mihai Costea, out

Pentru partida de astăzi, „Reghe“ nu-i are la dispoziţie pe Ciucă, Lopez, Ologu – accidentaţi – şi pe Mihai Costea, acesta nefiind inclus în lot, iar ieri se antrena separat la cantonamentul din Lunca Jiului, în timp ce echipa era pe „Ion Oblemenco“. În schimb, Florin Costea face parte din lotul pentru disputa cu elevii lui Sabău. „Sper ca Florin să fi profitat de aceste două zile şi mâine să fie mai proaspăt, să poată să ajute echipa pentru că este un jucător de mare valoare, este un lider, iar echipa are nevoie de aceşti lideri care să o ajute în teren în momente grele“, a spus „Reghe“ la conferinţa de presă de ieri de la Universitatea. Antrenorul Craiovei a explicat destul de sec ziariştilor şi motivul pentru care Mihai Costea a fost exclus din lot: „Nu mi-a plăcut atitudinea lui la meciul de luni şi nu mi-a plăcut atitudinea lui la antrenamente după meciul de luni“.

Reghe: Sper, cu noroc, să câştigăm

Antrenorul Craiovei a prefaţat astfel disputa cu Târgu Mureş: „Le-am spus băieţilor că punctul din Giuleşti nu valorează nimic dacă nu câştigăm meciul de joi (…) Sper, îmi doresc foarte mult, să avem puţin noroc şi să câştigăm şi noi meciul de mâine (astăzi – n.r.)“. Despre adversarul Craiovei de astăzi, „Reghe“ a afirmat: „Târgu Mureş este o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor, Neluţu Sabău, pe care-l cunosc foarte bine… Ştiu cum pregăteşte meciurile. O să avem un meci foarte greu. Va trebui să atacăm. Jucăm acasă şi atmosfera va trebui să fie alta. Ştiu că va fi presiune şi din partea publicului. M-aş bucura foarte mult să vină mai multă lume la stadion. Ne-am pregătit pentru acest lucru, ne dorim foarte mult să marcăm cât mai repede şi, în acelaşi timp, să nu primim nici un gol. Mă interesează cel mai mult ca pe faza defensivă să nu primim gol pentru că, în orice moment, la Universitatea Craiova există jucători care pot face diferenţa şi să marcheze un gol“.
Adversarul de astăzi al oltenilor, FCM Târgu Mureş, este oarecum liniştit în privinţa retrogradării deoarece are, după 25 de etape, 31 de puncte, cu opt mai multe decât Craiova. Ultimul meci al oaspeţilor din campionat, FCM Târgu Mureş – CFR Cluj 0-0, a fost a cincea partidă din acest an în care defensiva târgmureşeană nu a primit gol. Tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău va putea conta la Craiova pe Vasilache şi Bruno Fernandes, ambii suspendaţi în ultima partidă a târgmureşenilor, şi pe Ruiz, recuperat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII