12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu: Mititelu să se împace cu Piţurcă

Mircea Sandu: Mititelu să se împace cu Piţurcă

Preşedintele FRF a spus ieri că situaţia deplorabilă şi stânjenitoare de la Craiova s-ar putea rezolva printr-o împăcare între finanţatorul Universităţii şi managerul suspendat al oltenilor, adăugând că jucătorii Găman şi Bărboianu n-ar fi trebuit să părăsească lotul alb-albaştrilor decât după deciziile comisiilor LPF.

Aflat ieri la Târgu Jiu, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a catalogat ca „ruşinoasă“ situaţia de la Craiova şi nu vede decât o rezolvare – să se împace Adrian Mititelu cu Victor Piţurcă şi să continue împreună. „Naşu’“ este însă reticent că s-ar putea întâmpla acest lucru, şi asta din pricina lipsei banilor. „Deplorabil, stânjenitor pentru noi, cei din fotbal. Ne e puţin ruşine. Nu văd decât o singură rezolvare care să liniştească apele: să se împace cei doi. Să dea drumul la treabă fiecare pe domeniul lui. Voi, oltenii, sunteţi foarte orgolioşi. Mulţi au un tupeu constructiv, alţii distructiv. S-a ajuns aici pentru că nu s-au înţeles. Sper să se aşeze din nou la masă şi să negocieze lucrurile foarte clar. Nemaiavând bani însă, e foarte greu. Toate au plecat de la bani. Datorii, lipsa de lichidităţi, neplata jucătorilor. În general, iese război… Dacă unul sau altul cedează, lucrurile se pot aşeza. Nu mă implic în problema asta, dar eu aşa văd treaba“, a comentat Mircea Sandu. Preşedintele FRF susţine că jucătorii Universităţii, Valerică Găman şi Bărboianu, au greşit când au părăsit cantonamentul echipei, ei trebuind – în opinia oficialului FRF – să aştepte mai întâi decizia comisiilor. „Bărboianu şi Găman au greşit pentru că trebuia să se adreseze comisiilor… Ca totul să fie în regulă, trebuia să fie o decizie a comisiilor. În aceste condiţii, jucătorii se pregăteau bine mersi. Doar la noi apar stări din astea conflictuale, supărări. Mi-am făcut treaba, am documentul, s-a pronunţat o hotărâre, am plecat şi gata“, a mai spus „Naşu’“.

Wobay, în joc de glezne

Impresarul lui Julius Wobay, Adrian Pigulea, speră ca situaţia jucătorului să se rezolve în scurt timp, pentru ca fotbalistul să-şi poată continua cariera. Aflat în discuţii cu Lankaran, leonezul este dorit şi de Steaua, însă deocamdată Julius se antrenează singur şi nu ştie unde va juca.
„Cei de la Universitatea Craiova ar putea explica situaţia lui Wobay. Nu ştiu dacă s-au înţeles cu Khazar Lankaran. Cert este că fotbalistul nu a semnat cu azerii, se antrenează în afara lotului şi nu se ştie când se va rezolva problema cu viza. Sper că până la sfârşitul săptămânii să vină şi viza. Steaua, dacă îl dorea, făcea o ofertă. Jucătorul poate evolua şi în România, chiar şi la Ştiinţa, dacă Universitatea Craiova îşi plăteşte datoriile. Wobay este sub contract cu Universitatea. Dacă era liber, nu mai era de mult aici“, a spus ieri Adrian Pigulea.
Cu o zi înainte, Gigi Becali declarase că îl vrea pe Wobay, însă doar dacă fotbalistul nu va mai depinde de clubul craiovean.
„Wobay e un jucător pe care îl vreau. Îi rezolv eu problemele cu viza. Mă interesează doar dacă rămâne liber, altfel nu“, a anunţat patronul Stelei.

Andrei Ionescu, la mâna lui Mititelu

Clubul Steaua a anunţat că nu-l va mai lua pe Andrei Ionescu în cel de-al doilea cantonament din Turcia, însă fotbalistul ar putea ajunge, totuşi, printre „spahii“, având o ofertă de la Risespor, liderul ligii secunde din Ţara Semilunei. Surse din cadrul grupării bucureştene susţin că mutarea ar urma să se realizeze sub formă de împrumut, însă Andrei Ionescu are nevoie şi de acordul lui Adrian Mititelu pentru a se realiza tranzacţia: „Universitatea Craiova deţine 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului Andrei Ionescu. În aceste condiţii, Adrian Mititelu trebuie să încaseze jumătate din bani la un eventual transfer, dar nu mai puţin de 2,5 milioane de euro. Este greu de crezut că va da cineva o sumă atât de mare pentru Ionescu. Rămâne de văzut dacă Mititelu şi Becali se vor înţelege în privinţa banilor, iar jucătorul va face, probabil, pasul spre Turcia doar dacă i se oferă măcar salariul de la Steaua“.
De aici încolo, problemele se complică, pentru că din ultimele declaraţii făcute de Gigi Becali e clar că între el şi Adrian Mititelu nu este vreo prietenie. În plus, Andrei Ionescu are un salariu foarte mare, 150.000 de euro pe sezon, şi ar mai dori şi o primă de instalare din partea turcilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII