9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportXavi, premiat de World Soccer

Xavi, premiat de World Soccer

Mijlocaşul spaniol Xavi Hernandez (foto), component al echipei FC Barcelona, a fost desemnat „fotbalistul anului“ de revista britanică World Soccer, în timp ce reprezentativa Spaniei a primit titlul de „echipa anului“.
În cadrul anchetei publicaţiei respective, realizată în rândul cititorilor săi, portughezul Jose Mourinho (Real Madrid) a fost desemnat „antrenorul anului“, iar germanul Thomas Muller „cel mai bun tânăr jucător“ din 2010. Xavi (29 de ani) a obţinut 25,8 la sută din voturile cititorilor internaţionali ai World Soccer, devansându-l pe coechipierul său de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi (24,1 la sută). Poziţia a treia a fost ocupată de olandezul Wesley Sneijder (Inter Milano), cu 17,3 la sută din voturi.
Spania a fost votată echipa anului 2010 de 63,3 la sută dintre participanţii la anchetă, urmată la mare distanţă de campioana Italiei şi a Europei, Internazionale Milano (16,5 la sută), gruparea spaniolă FC Barcelona ocupând locul al treilea, cu 5,3 la sută din voturi. Jose Mourinho, actualul antrenor al lui Real Madrid, a cucerit acest premiu pentru cel mai bun antrenor, după ce i-a depăşit pe selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, şi pe Oscar Tabarez, selecţionerul Uruguayului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS