19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia vrea să rămână pe podium

Energia vrea să rămână pe podium

Echipa masculină de handbal Energia Pandurii Târgu Jiu vrea să-şi consolideze locul în fruntea clasamentului după jocul cu Universitatea Poli Municipal Timişoara, ce contează pentru etapa a opta a Ligii Naţionale, programat sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.
„Nu există altă variantă decât victoria. Acum să ne speriem de orice echipă care vine la Târgu Jiu? Trebuie să tratăm toate echipele foarte serios şi să jucăm handbal, ceea ce nu am făcut până acum“, a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. Abia vineri Energia a strâns lotul complet, ultimii sosiţi fiind Vukas, plecat la un control medical în Serbia, şi Nikola Stojchevski, convocat la naţionala Macedoniei. Gorjenii nu au putut profita de pauza competiţională pentru a regla relaţiile de joc, deoarece a avut şapte handbalişti la loturile naţionale, Ciobanu, Savenco, Novanc, Florea şi Criciotoiu la naţionala României împreună cu antrenorul Vasile Stângă, Kukrika la naţionala Bosniei, iar Stojchevski – la cea a Macedoniei.
Oficialii gorjeni speră ca rezultatele ruşinoase ale României în calificările pentru Campionatul European, cu Croaţia şi Spania, să nu fi afectat psihicul internaţionalilor lui Stângă. „Echipa noastră are 18 jucători. Poate doi-trei să aibă afectat moralul, restul trebuie să fie apţi pentru performanţă“, a declarat Popescu. Vasile Stângă nu poate conta pe Dan Savenco, care îşi ispăşeşte ultima etapă de suspendare după eliminarea din partida cu Dinamo Braşov. Energia Pandurii ocupă locul trei înaintea acestei etape, cu 12 puncte, iar bănăţenii se află pe locul 11, cu patru puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS