12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii luptă pentru un loc în sferturi

Oltenii luptă pentru un loc în sferturi

Pandurii – „U“ Craiova
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 18.30 (Sport.ro).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Matei, Viera, Rada, Cardoso – Ciucur, Menassel, Voiculeţ, Brata – I. Iordache, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Universitatea: Stanca – Dănănae, V. Găman, Ciucă, Bărboianu – D. Stoica – Wobay, Prepeliţă, Gargorov, Dina – Al. Piţurcă. Manager-antrenor: Victor Piţurcă.
Vor arbitra: Al. Tudor – Ed. Dumitrescu, M. Nicoară.

Derbiul Olteniei în Cupă se dispută la Târgu Jiu între o echipă a gazdelor, Pandurii, preocupată mai mult de situaţia critică din campionat, şi una a oaspeţilor, Universitatea, care şi-a propus în acest sezon câştigarea trofeului.

După eşecul Universităţii în campionat, în faţa Vasluiului, managerul-antrenor al Craiovei a declarat că, deocamdată, Ştiinţa nu se mai poate gândi la cupele europene, dar accederea în Europa League ar putea fi rezolvată de gruparea alb-albastră prin Cupa României. Şi cum Victor Piţurcă a spus răspicat că obiectivul acestui sezon este câştigarea Cupei României, astăzi echipa Băniei nu are decât o variantă: eliminarea din competiţia KO a trupei lui Petre Grigoraş. S-a vorbit de un fel de „complex Pandurii“, dar Piţi a dezminţit această idee. Referindu-se la partida de astăzi de la Târgu Jiu, managerul Craiovei a punctat: „Sper să trecem de acest joc“.
El s-a arătat însă destul de îngrijorat de starea terenului de la Târgu Jiu şi a afirmat că gazdele au un lot bun, dar, în opinia lui, nu par a fi interesate de Cupa României, având în vedere situaţia critică din campionat.
Conducerea tehnică a oltenilor nu s-a decis asupra primului „11“ şi Piţi a afirmat că multe schimbări în echipă faţă de jocul din campionat cu FC Vaslui nu vor avea loc. „Poate chiar nu schimb nimic“, a ţinut să adauge managerul Craiovei. Delegaţia Universităţii va face deplasarea pentru jocul de la Târgu Jiu în dimineaţa acestei zile.

Pandurii, decimaţi

Cu o listă interminabilă de indisponibili, tehnicianul Petre Grigoraş trebuie să-şi aleagă priorităţile, cupa sau campionatul. Mulţi dintre cei zece jucători asupra cărora planează semne de întrebare au probleme minore, care s-ar putea agrava în condiţiile unui teren desfundat cu Craiova, şi ei ar risca să nu joace o perioadă mai îndelungată, lucru neagreat de Grigoraş. „Sunt într-o situaţie destul de delicată. Cred că toţi cei care au mici probleme vor fi menajaţi. Nu pot să risc accidentări care să-i scoată din joc o perioadă mai mare de timp. Mai sunt şapte meciuri în campionat şi dacă am fi avut 15 puncte în clasament, riscul nu ar fi fost atât de mare. Puneţi-vă în locul meu şi luaţi o decizie. Ştiu că sunt orgolii mari între cele două echipe, dar mi-aş dori mai mult să scoatem ceva din campionat decât din cupă. Nu ştiu dacă vom fi noi echipa care va câştiga Cupa României. Dacă ne uităm în clasament câte puncte avem, campionatul e cel mai important“, a spus Grigoraş.
Tehnicianul a trecut în revistă problemele de lot: „Orac are răceală şi febră, Chibulcutean şi Hidişan au şi ei probleme după meciul cu Steaua, mai ales că vin după perioade lungi de absenţă şi mai mult de 60 de minute nu pot să ţină, Băcilă are o lovitură foarte puternică, nu ştiu cât va sta, una – două zile, Pintilii are hematom, Chiricheş vine după o accidentare care l-a ţinut departe de teren circa şase zile, Vranjkovic nu s-a antrenat câteva zile, Maksumic a făcut ieri prima alergare uşoară, Menassel a efectuat vreo trei antrenamente, iar Apostu se pregăteşte mai intens. Situaţia lui e îmbucurătoare, s-a simţit destul de bine. O veste «bună» e că s-a anunţat iarăşi ploaie, iar cum terenul nostru nu suportă ploaia, condiţiile de joc vor fi foarte grele“, a mai spus Grigoraş. Acesta a chemat de la echipa a doua patru jucători, Tătaru, Rada, Vlăduţi şi Voinea, fiind posibil ca unii dintre ei să evolueze contra Ştiinţei. „Am un singur fundaş central valid în lot. Mai bine folosesc câţiva tineri, să-i încerc. Dacă ne iese, îi facem mari şi fac saltul la echipa mare. Şi aşa atacanţii noştri au uitat să dea goluri…“. Universitatea Craiova are astfel prima şansă la Târgu Jiu să ajungă în sferturile Cupei României. „Nu ştiu dacă vom trece de Craiova şi dacă riscăm cu doi-trei jucători. Craiova e o echipă bună, formează un grup puternic. Acum, cu venirea lui Victor Piţurcă, se vede o schimbare în bine ca joc, ca organizare, ca pregătire. Este o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în campionat“, a avertizat tehnicianul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII