28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChiricheş şi Maksumic, la vraci

Chiricheş şi Maksumic, la vraci

Cei doi fundaşi centrali ai pandurilor, Vlad Chiricheş şi Ajdin Maksumic, accidentaţi cu Sportul, se tratează la vraciul din Serbia, Marijana Kovacevic, cu speranţa că vor fi recuperaţi pentru partida de luni, cu Steaua Bucureşti.

Titulari cu Sportul în centrul defensivei gorjene, Vlad Chiricheş şi Ajdin Maksumic au suferit microleziuni fibrilare din cauza terenului greu şi au şanse puţine să fie apţi pentru partida  din Ghencea, cu Steaua. Cei doi au fost trimişi în Serbia, la femeia-vraci Marijana Kovacevic, în speranţa că vor fi recuperaţi în timp util. „Da, din păcate, Chiricheş şi Maksumic sunt accidentaţi. I-am trimis la Belgrad, la Marijana Kovacevic, dar şi aşa şansele să joace cu Steaua sunt mici. Este o problemă pentru noi. Cei doi au fost titulari cu Sportul şi nu este puţin să pierdem ambii fundaşi centrali. Fotbalul este imprevizibil, apar şi aceste lucruri. Ne-am antrenat pe un teren foarte greu, am jucat cu Sportul în condiţii dificile, iar la Maksumic, care nu mai jucase nici un meci oficial, această accidentare era aproape iminentă. La Chiricheş nu mă aşteptam, nici nu a acuzat vreo accidentare după meci şi nici la antrenamentul de duminică, abia duminică seară a simţit o durere“, a declarat Petre Grigoraş. Dacă Chiricheş şi Maksumic nu vor fi recuperaţi, posibilitatea să debuteze Chibulcutean în acest sezon este iminentă. „Sunt mulţi jucători care nu au făcut pregătirea de vară. Chibulcutean, de exemplu, are un singur meci oficial, în Cupă, şi va trebui să-l folosesc cu Steaua. Va trebui să jucăm cu ce avem la dispoziţie. E şansa celor care intră. Pot să demonstreze anumite calităţi, să joace cu curaj. Dacă nu ai curaj, fotbalul nu te răsplăteşte“, a mai declarat tehnicianul pandurilor. Cardoso, Apostu şi Menassel, şi ei cu probleme medicale, au revenit la antrenamente şi se pregătesc normal cu echipa.

Grigoraş riscă în Ghencea

Petre Grigoraş nu va abdica de la principiile sale ofensive nici măcar pe terenul Stelei. Tehnicianul pandurilor le cere elevilor săi să joace cu curaj în Ghencea şi, mai ales, să înscrie pentru că, altfel, şansele de a obţine un rezultat pozitiv sunt aproape nule. „Indiferent ce echipă întâlnim, trebuie să riscăm. Dacă nu pui probleme în Ghencea sau în Giuleşti, ai şanse mici să pleci neînvins. Mergem să jucăm fotbal şi să înscriem. Dacă nu înscrii cu Steaua şi Rapid, să scoţi un 0-0 se întâmplă o dată la cinci ani“, a afirmat „Grig“. Altfel, mutarea echipei Pandurii Târgu Jiu este ca şi perfectată. Oficialii clubului Pandurii au informat LPF şi FRF că intenţionează să modernizeze suprafaţa de joc a „Municipalului“, iar ieri au fost la Drobeta Turnu Severin pentru discuţii cu primarul oraşului de la Dunăre, Constantin Gherghe. „Discuţiile merg bine şi, după părerea mea, 99,9% vom juca la Severin. Rămâne doar să mai semnăm protocolul, dar nu cred că va fi nici o problemă pentru că am găsit aici un primar care cunoaşte fenomenul, iubeşte fotbalul şi este încântat de ideea ca noi să jucăm acolo. Sunt convins că vom avea tot sprijinul lui, dar şi pe cel al suporterilor din Severin“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. După o zi în care a fost nevoită să se antreneze la Moi în condiţii improprii, Pandurii II a revenit la Târgu Jiu şi se pregăteşte în continuare pe terenul sintetic. „La Moi nu sunt condiţii, vremea nefavorabilă fiind cea care ne-a făcut să luăm această decizie. Pe viitor nu se ştie ce vom face“, a mai spus Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS