26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu handbaliştii la psiholog

Cu handbaliştii la psiholog

Vasile Stângă apelează la psihologul echipei naţionale de handbal a României, Cristian Răducanu, pentru a resuscita echipa sa de club Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Cu un lot mai valoros în comparaţie cu sezonul trecut, Energia nu are însă şi echipă. Chiar dacă a transferat câţiva internaţionali ai României în vară, nivelul de joc al acestora este dezamăgitor, iar dintre jucătorii vechi mulţi par să-şi fi atins deja limitele maxime. Corecţia de la Cluj, unde a pierdut la nouă goluri diferenţă, şi eliminarea din Cupa EHF cu FC Porto/Vitalis a redimensionat ţelurile antrenorului Vasile Stângă, care vedea Energia luptându-se la titlu în acest sezon. După ce a renunţat la gândul plecării, Stângă îşi propune să fie mai dur cu elevii săi, cărora le aduce şi un psiholog având din acest punct de vedere experienţe reuşite, atât la Steaua, cât şi la naţională. „Rolul psihologului este fantastic. Atunci când am câştigat Challenge Cup cu Steaua am lucrat cu un psiholog. A schimbat mentalitatea la unii jucători.
Şi-au spus în faţă jucătorii unul altuia ce-i deranjează, şi apoi s-au terminat conflictele. Plus atmosfera de grup. S-a întărit grupul, asta e meseria. Unii jucători care nu pot să spună antrenorului ce-i doare se pot confesa psihologului. Întrebaţi-l pe Criciotoiu. M-am supărat pe el la echipa de club, a venit la lot, a vorbit cu psihologul şi a doua zi era altul, se antrena cu plăcere. Nu ştiu dacă i-a schimbat creierul“, a declarat Vasile Stângă.

Şi Stângă zice că suntem labili psihic

Tehnicianul respinge ideea unei rupturi la nivelul lotului, însă admite că ar putea exista nemulţumiri de partea celor care evoluează mai puţin. „Nu este fisură de grup, aşa dă impresia. Sunt prieteni şi în vestiar. Probabil sunt mici nemulţumiri că unii joacă şi alţi nu. De salarii nu cred că sunt supăraţi că le-am spus, salariile şi le-au negociat singuri nu am spus ca unu să ia mai mult şi altul mai puţin“, a mai spus Stângă. Selecţionerul Vasile Stângă susţine ideea omologului său de la fotbal, Răzvan Lucescu, care consideră că românii sunt labili psihic. „Răzvan Lucescu cred că are dreptate. Suntem labili psihic, asta ne este naţia. La competiţii majore sau când îţi ajunge cuţitul la os joci altfel. Aşa suntem noi, românii. Nu avem spiritul danezilor şi suedezilor, care atunci când pierd zâmbesc, se pupă. La noi, după un eşec toată lumea stă cu capul în jos şi nu mai vorbeşte nimeni. Asta ne e mentalitatea. La noi dacă conduce o echipă încep reproşurile, la nordici când erau conduşi cu şapte goluri zâmbeau şi se încurajau“, a spus Vasile Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS