19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024

Asta e Energia!

Energia – HC Odorhei 29-27
Sala Sporturilor
Târgu Jiu, spectatori: 800.
Energia: Ciobanu, Dragomir, Rădulescu – Păiuş, Humberto (5 goluri), Novanc (1), Apolzan, Criciotoiu (4), Enache, Şandru (5), Vukas (1), Kukrika (5), Stojchevski (1), Florea (4), S. Iacob (3), Giotoiu. Antrenor: Vasile Stângă.
HC Odorhei: Bârză, Varo – Ferenczi (3), Mihalcea (6), Kompora, Mărgineanu, Frăţilă (3), Rusia (5), Talas (4), Orban, Kuzmanovski (3), Daninfeld, Dimache (1), Stoilov (2). Antrenor: Vlad Caba.
Au arbitrat: Constantin Din şi Sorin Dinu.

Trupa lui Vasile Stângă a învins la Târgu Jiu liderul Ligii Naţionale de handbal masculin, HC Odorhei, după un joc pe care l-a controlat în totalitate. Ionuţ Ciobanu, cu 21 de intervenţii, a contribuit decisiv la succesul gorjenilor.

Vasile Stângă şi-a luat măsuri de siguranţă în faţa liderului neînvins al Ligii Naţionale, HC Odorhei, şi a convocat trei portari, însă nu a fost nevoie decât de Ionuţ Ciobanu, care, cu 21 de intervenţii, a „securizat“ succesul gazdelor într-un final încins.
Extrem de motivaţi, handbaliştii gorjeni au început bine şi s-au distanţat la cinci goluri, 9-4 (‘20), Vasile Stângă mergând minute bune pe mâna tinerilor Şandru şi Criciotoiu. HC Odorhei a redus din diferenţă până la pauză, scor 13-11, şi chiar s-a apropiat la un gol imediat după reluare, însă replica gazdelor a venit prompt. Energia a refăcut diferenţa maximă de cinci goluri, 20-15 (‘38), dar nu a ştiut să o menţină. Bârză a început să apere din ce în ce mai des, gorjenii să joace tot mai mult în inferioritate, adunând cinci eliminări temporare faţă de una a harghitenilor, iar oaspeţii au profitat ajungând la scorul 24-23 (‘52). Şi finalul a găsit echipele departajate de un gol. HC Odorhei a avut atacul şi şansa egalării în ultimul minut, dar Ionuţ Ciobanu a salvat victoria printr-o intervenţie la sacrificiu, Energia încheind conturile cu un gol al lui Kukrika.
Antrenorul echipei HC Odorhei, Vlad Caba, a recunoscut superioritatea gorjenilor: „A fost un joc bun de ambele părţi. E clar că Energia a fost ceva mai performantă în acest meci. Am început să jucăm mai hotărât în repriza a doua, dar nu ne-am apropiat periculos decât pe final, când am avut şi acea ratare de pe şase metri care putea să schimbe soarta meciului“.

Stângă: Bine că s-au trezit!

După două înfrângeri consecutive, una în campionat şi alta în Cupa EHF, Energia s-a trezit şi a făcut un joc mai aproape de aşteptări. Apărarea a fost punctul forte al gorjenilor, iar tinerii Şandru şi Criciotoiu au fost surprizele plăcute din atac. Antrenorul Vasile Stângă susţine că revirimentul Energiei este o consecinţă a antrenamentelor dure din ultimul timp.
„Asta e adevărata faţă a echipei noastre. Au jucat cu dăruire, cu angajament şi dacă merge apărarea şi portarul nostru este în formă. Recomand tehnicienilor, când au echipă de genul acesta, să-i antreneze mai dur. Acesta-i secretul. I-am antrenat mai dur săptămâna asta, până la epuizare, dar văd că n-au nimic. Probabil asta trebuie făcut, să-i antrenez două ore ca la meci. Văd că jucăm altfel. Înainte îi mai protejam, dar nu a mers. Trebuie să ne antrenăm în ritm susţinut toată săptămâna. Asta este adevărata lor valoare! Dacă jucam aşa la Cluj şi cu Porto, altele erau rezultatele“, a spus Stângă.
Energia a controlat în permanenţă jocul, însă eliminările dictate împotriva trupei lui Stângă au mai echilibrat disputa. „Eliminările ne-au omorât. Noi am avut cinci, iar ei doar una, aşa că am jucat opt minute în inferioritate şi asta, în handbalul de astăzi, se vede, este un dezechilibru foarte mare. Au repus repede şi au dat la poartă. Trebuie să facem tot ce este posibil să nu mai luăm atâtea eliminări“, a spus Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS