28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, mici în Europa

Gorjenii, mici în Europa

Energia Pandurii Târgu Jiu – FC Porto/Vitalis 25-28 (11-15)
Sala Sporturilor
Târgu Jiu, spectatori: 700.
Energia: Dragomir, Ciobanu – Păiuş (1 gol), Truică, Humberto (1), Novanc (3), Criciotoiu (4), Enache, Vukas (2), Kukrika (2), Florea (5), Iacob (3), Giotoiu (1), Savenco (3). Antrenor: Vasile Stângă.
FC Porto: Laurentino, Marinho – Pesqueira, Pereira, Duarte, Silva, Mota, Spinola (6 goluri), Rocha (5), Andrade (3), Moreira (5), Davyes (9), Santos, Carmo. Antrenor: Ljubomir Obradovic.
Au arbitrat: A. Novikov – R. Perepilitsy (Ucraina).

Energia Pandurii Târgu Jiu şi-a compromis şansele de calificare în turul trei al Cupei EHF după ce a pierdut, mai categoric decât o arată scorul, în faţa campioanei Portugaliei, FC Porto/Vitalis.

Cu poarta securizată de Hugo Laurentino, 25 de intervenţii, FC Porto nu a avut nici un moment emoţii la Târgu Jiu, unde a condus pe tot parcursul jocului, chiar şi la opt goluri diferenţă (24-16, min. 41 şi 26-18, min. 44). Dacă, din punct de vedere organizatoric, clubul Energia s-a ridicat la pretenţiile unui duel european, pe parchet handbaliştii lui Stângă nu au ţinut pasul cu campionii lusitani. FC Porto a început tare şi s-a desprins la 3-0, primul gol al oltenilor venind abia în minutul 6. Oaspeţii au punctat la fiecare şut pe poartă, Dragomir şi Ciobanu fiind complet depăşiţi, dar chiar şi aşa Energia a avut şansa apropierii la un singur gol, însă Florea a ratat o lovitură de la şapte metri la scorul de 11-13 şi în loc de 12-13 s-a intrat la cabine cu un dezavantaj de patru goluri, 11-15. FC Porto a taxat aproape fiecare eroare a gazdelor şi, cum acestea nu au fost puţine, echipa lui Obradovic s-a distanţat decisiv la opt goluri diferenţă la reluare. Energia a mai recuperat pe final şi speră ca la Porto să întoarcă diferenţa de trei lungimi de pe tabelă. Antrenorul lui FC Porto, sârbul Ljubomir Obradovic, este convins că românii nu au renunţat la calificare şi, în ciuda victoriei clare, crede că şansele de a merge în turul următor sunt egale. „Ştiam că vom juca împotriva unei echipe foarte puternice. S-a disputat doar prima jumătate a confruntării. Românii vor veni fără presiune la Porto şi vor încerca să întoarcă rezultatul. Cred că goalkeeper-ul a făcut diferenţa în acest joc. Jucătorii de la Energia poate şi-au dorit prea mult să înscrie, au avut şi presiunea pe umerii lor. Sunt mulţumit de jocul echipei, dar nu de rezultat, pentru că la un moment dat am avut opt goluri diferenţă şi până la urmă am câştigat doar la trei. Şansele de calificare în turul trei sunt egale“, a spus Obradovic.

Stângă: Suntem la grupa mică

Pasa proastă din campionat a gorjenilor s-a prelungit şi în Cupa EHF, unde handbaliştii lui Vasile Stângă au făcut încă un joc slab. Poarta şi interii nu s-au ridicat nici acum la nivelul pretenţiilor, Stângă regretând şi alegerea celor 14 jucători din lot, pentru că i-a lăsat în tribune pe centrul Nikola Stojchevski, Ciprian Şandru sau Darius Apolzan, jucători care poate ar fi putut schimba ceva în jocul echipei. „Handbalul se joacă cu mintea, trebuie să fii concentrat în teren sută la sută. La nivel de cluburi nu suntem de grupa mare, suntem la grupa mică. Porto ne-a demonstrat că formează o echipă experimentată, cu jucători foarte buni de la stânga la dreapta, jucători care ştiu handbal. Sunt sportivi adevăraţi. Dacă aş avea şi eu trei-patru jucători ca ai lor ar fi altă situaţie, dar uite că ne blocăm şi e foarte greu să deblochezi mintea unora. L-am lăsat pe Nikola în afara lotului că poate nu e integrat, am zis să-l las şi pe Şandru, şi poate acum îmi pare rău. Uite că m-am înşelat. Dragomir trece printr-o criză personală, dar pe Ciobanu nu-l înţeleg. Nu am găsit cadenţa să intrăm în handbal“, a spus Stângă.
Tehnicianul speră ca la Porto echipa să joace un handbal mai aproape de valoarea lotului, mai ales că Energia nu mai are nimic de pierdut. „Poate acum învăţăm şi noi ceva din jocul acesta. Tocmai jucătorii cu experienţă din echipă m-au dezamăgit, Novanc, Savenco, Iacob, Kukrika, iar poarta este într-o criză de la începutul campionatului. În retur mergem acolo să jucăm. Nu avem nimic de pierdut. Ce dacă pierdem, jucăm, că doar am pierdut şi acasă! Nu avem ce face, trebuie să jucăm şi ce o fi o fi“, a mai declarat antrenorul grupării gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS