11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM joacă la Reşiţa

Handbalistele de la SCM joacă la Reşiţa

Cele două formaţii nu au cunoscut gustul victoriei în primele două runde şi îşi doresc să câştige astăzi primele puncte în Liga Naţională.

Liga Naţională de handbal feminin programează astăzi o etapă intermediară.
SCM Craiova va juca în deplasare, pe terenul formaţiei Universitatea Reşiţa, partida fiind programată să înceapă la ora 17.00.
Ambele formaţii au nevoie de puncte, după ce au suferit eşecuri în primele două partide din acest sezon şi sunt colege în subsolul clasamentului.
În runda inaugurală, nou-promovata SCM a fost învinsă de campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, scor 32-22, iar reşiţencele au pierdut în faţa celor de la Galaţi, scor 36-22. În etapa trecută, cele două combatante de astăzi au cedat la limită. SCM a fost învinsă la Caracal de Cetate Deva (28-27), iar Universitatea Reşiţa a fost depăşită, în deplasare, de HCM Ştiinţa Baia Mare (20-19).
În pauza de mai bine de două săptămâni, cauzată de participarea României la Cupa Mondială, handbalistele din Bănie au susţinut un amical în compania campioanelor de la Oltchim, fiind învinse cu scorul de 34-19.

Reşiţencele, naşele echipei din Bănie

SCM Craiova şi Universitatea Reşiţa s-au mai întâlnit şi în Divizia A, în urmă cu două, respectiv trei sezoane, iar handbalistele craiovene nu au amintiri prea frumoase în urma confruntărilor cu echipa din oraşul de pe malul Bârzavei.
Acum două sezoane, în urma înfrângerii în cadrul turneului de la Reşiţa, craiovencele au ratat promovarea în Ligă, performanţă reuşită de fetele de la Reşiţa. Florin Pera, antrenorul Universităţii Reşita, se aşteaptă la un meci dificil astăzi: „Ne aşteaptă un meci greu, pentru că SCM a făcut transferuri bune, dar totodată sunt şi optimist, pentru că, în urmă cu doi ani, în Divizia A, am învins de trei ori Craiova. Sunt conştient că experienţa Miei Rădoi şi a Victorinei Bora vor ajuta mult echipa olteană“.
Disputa de la Reşiţa le va pune faţă în faţă pe surorile Ionesi. Carla joacă pivot şi a fost transferată în vară la Reşiţa, iar Ana Maria este unul dintre cei patru portari din lotul SCM.
Celelalte partide din etapa a treia: Oltchim Râmnicu Vâlcea – Tomis Constanţa (ora 19.00 – în direct la Digi Sport), CSM Cetate Deva – Rulmentul Braşov, Universitatea Jolidon Cluj – HCM Ştiinţa Baia Mare, HC Dunărea Brăila – HCM Roman, CSM Bucureşti – HC Zalău (ora 17.00, în direct la Digi Sport). Partida HCM Buzău – Oţelul Galaţi s-a disputat marţi şi s-a încheiat cu scorul 25-30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII