13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia are ultima verificare la Odorhei

Energia are ultima verificare la Odorhei

Handbaliştii gorjeni participă, începând de astăzi, la un ultim turneu de verificare înaintea debutului campionatului. La Cupa Odorheiului, elevii lui Stângă vor întâlni alte trei echipe din Ligă: HC Odorhei, Bucovina Suceava şi CSM Satu Mare.

Trupa lui Vasile Stângă debutează astăzi la Cupa Odorheiului, la ora 11.45, cu Bucovina Suceava, şi tot astăzi, de la ora 17.30, întâlneşte CSM Satu Mare. Sâmbătă, de la ora 11.45, joacă ultimul meci contra echipei gazdă, HC Odorhei. „Este, într-adevăr, o ultimă repetiţie a echipei pentru ceea ce se vrea a fi un debut cu dreptul în noul sezon. Sper ca, după cele trei meciuri pe care le vom juca, băieţii să fie la capacitate optimă şi încălziţi pentru campionat. În prezent, cam ştiu şaptele de start, dar trebuie să mai lucrăm la unele relaţii de joc, la apărare, la faza a doua şi la contraatac. În aceste jocuri de la Odorhei le voi spune băieţilor să joace cât se poate de serios pentru că suntem pe ultima sută de metri. Sper să fi depăşit şi ultimele probleme fizice pe care le mai aveau unii dintre jucători“, a declarat Vasile Stângă. Energia şi-a definitivat lotul pentru sezonul 2010-2011, Ionuţ Mazilu şi Vali Popescu fiind împrumutaţi la HC Minaur Baia Mare, iar extrema Alin Cărăgui va pleca, cel mai probabil, la HC Arad. „Cred că soluţia cea mai bună pentru el ar fi să rămână sub lupa noastră, dar să îl împrumutăm undeva la altă echipă, unde să mai joace… La ora actuală nu cred că poate face faţă în echipa mea, mai ales că acolo unde e el are o concurenţă puternică, pe Vukas şi Apolzan. Şi domnul preşedinte Popescu este de acord şi vom încerca să-i găsim o echipă pentru acest sezon. Cărăgui a avut şansa să-l vrea Aradul. Are calităţi fizice foarte bune, dar are lacune la tehnica individuală pentru că s-a apucat târziu de handbal. Dacă bagă la cap ce l-am învăţat poate progresa“, a lămurit Stângă statutul lui Cărăgui. Energia are mici probleme de lot, Iacob şi Enache fiind incerţi.

Stângă vrea un parcurs perfect în tur

Vasile Stângă nu vrea nici un pas greşit în primele trei etape ale noului sezon, cu Steaua şi Suceava acasă, şi la Oradea. Tehnicianul gorjenilor crede că lupta pentru titlu se va decide în jocurile cu U Cluj, Ştiinţa Bacău, HC Odorhei şi Bucovina Suceava, adversari incomozi pe teren propriu şi nu neapărat în meciurile directe dintre contracandidatele la titlu, HCM Constanţa, UCM Reşiţa şi Energia Pandurii. „Eu mi-am făcut şi un grafic pentru începutul de sezon. Vreau ca după primele trei etape să avem trei victorii, deoarece după aceea se va întrerupe campionatul pentru acţiunile naţionalei. Cred că prima parte a campionatului ar trebui să ne găsească cu un număr maximum de puncte, nu prea am avea voie să facem paşi greşiţi. În mod normal, dacă stau bine şi mă gândesc, la finalul turului cred că ar trebui să fim acolo, în faţă, în Liga Naţională. Titlul se va decide anul acesta la meciurile directe dintre noi, Constanţa şi Reşiţa, şi, eventual, la paşii greşiţi pe care îi va face vreuna dintre aceste echipe pe terenul unor formaţii incomode ca U Cluj, Odorhei, Bacău sau Suceava“, a mai declarat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS