9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Pandurii, scoasă la mezat!

Echipa Pandurii, scoasă la mezat!

Deranjat de interpelarea făcută de deputatul Vasile Popeangă ministrului economiei, Adriean Videanu, şi de atacurile fostului „locotenent" al lui Miron Cozma, Constantin Creţan, cu privire la finanţarea clubului Pandurii de către societăţi cu capital de stat, preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, s-a arătat dispus să cedeze echipa de fotbal celor interesaţi. „Suntem dispuşi să cedăm clubul oricui crede că poate să facă mai mult decât noi. Aşteptăm să vină parteneri cu alte soluţii de relansare a clubului. Am văzut că în momente dificile mai apare câte un domn deputat sau oameni cu funcţii politice care în campaniile electorale îşi aduc votanţii pe stadion cu invitaţii sau ei de câte ori vin la meci cer invitaţii şi nu plătesc biletul. Este trist că de atâta timp nu au avut curiozitatea să se intereseze cum este finanţată echipa Pandurii şi să întrebe oamenii de aici, ci trebuie să întrebe la Bucureşti", a spus Condescu. Acesta a dat publicităţii bilanţul contabil pe primele patru luni ale anului 2010, anunţând că echipa este pe plus în condiţiile în care mai are de încasat rambursări de TVA în valoare de două milioane lei şi cota de 2 % din abonamente. Pandurii Târgu Jiu a cheltuit, în intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie 2010, 6,5 milioane de lei şi a avut venituri de aproximativ 7 milioane de lei generate de la asociaţi (două milioane lei de la SNLO şi USMO, iar de la Primăria Târgu Jiu – 170.000 de lei), sponsorizări (două milioane de lei de la CET şi un milion de la CER), publicitate (156.339 de lei), drepturi TV (850.000 de lei), vânzare bilete (45.189 de lei) şi alte venituri – 6.459 de lei.

Circa 70% din cheltuielile clubului reprezintă salariile jucătorilor şi antrenorilor pentru Pandurii I (4,7 milioane de lei) şi Pandurii II (200.000 de lei). „Clubul nu are datorii, este pe plus, licenţa am primit-o", a mai spus Condescu.

 

CFR Cluj (j) s-a calificat în semifinale

 

Echipa CFR Cluj a câştigat turneul de zonă de la Târgu Jiu destinat juniorilor A după ce a surclasat în ultimul joc formaţia gazdă, Pandurii, scor 3-0. Gruparea ardeleană s-a calificat în semifinalele campionatului naţional pentru juniori A cu punctaj maxim, 12 puncte (2-0 cu FC Timişoara, 4-1 cu Unirea Alba Iulia şi 3-0 cu Pandurii), fiind urmată în clasament de Unirea Alba Iulia, 8 puncte (2-1 cu FC Timişoara, 1-0 cu Pandurii şi 1-4 cu CFR Cluj), Pandurii Târgu Jiu, 4 puncte (4-2 cu FC Timişoara) şi FC Timişoara, 0 puncte. „Mă aşteptam să câştigăm turneul. Ştim cum am lucrat, ştim ce caractere avem în echipă. Mă bucur că am ajuns în primele patru echipe din ţară. Eu cred că şase-şapte jucători din această echipă vor face faţă la nivelul diviziei B. Mă bucur că am câştigat aici, unde joacă Păcurar, pe care l-am antrenat timp de opt ani şi cu care am vorbit la telefon şi m-a felicitat", a declarat Gheorghe Vasile, coordonatorul Centrului de Juniori de la CFR Cluj. Oficialii clubului Pandurii sunt decişi, după acest eşec, să regândească strategia din sectorul juvenil, anunţând schimbări majore din toamnă. „Nu sunt dezamăgit. Turneul a fost câştigat de cea mai bună echipă, chiar mi-aş dori ca ei să ia titlul. Am văzut punctul la care s-a ajuns cu grupa ‘92, mai au un an de juniorat. Ne-am decis şi de la vară vom schimba multe la Centrul de Copii şi Juniori. Am văzut care sunt limitele noastre. Din vară vom desfiinţa acele grupe de vârstă şi de la 16 ani vor rămâne doar jucătorii care pot face pasul spre echipa mare. Va fi o grupă de elită, restul se pot transfera", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Cei de la Pandurii au fost surprinşi de atitudinea şi jocul slab a unor jucători ce evoluează constant în Liga a III-a şi sunt în atenţia echipei mari. „Din păcate, atât am putut. CFR este echipă bună, ne-au bătut la toate capitolele. Sperăm ca aceşti copii să nu fi pierdut timpul degeaba, să nu fi învăţat fotbal. După cum au jucat în ultimul meci, dacă aş fi antrenor la echipa mare, nu aş lua pe nici unul. Dar asta nu înseamnă că din ei nu pot să ajungă fotbalişti. Fotbalul nu este uşor, trebuie să faci sacrificii. Dacă aş juca aşa cum au făcut-o ei, un an aş ieşi pe teren cu capul jos pentru a demonstra că a fost un accident", a spus şeful Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii, Mihai Stelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII