9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenori găsim, dar echipă avem?

Antrenori găsim, dar echipă avem?

Deşi Universitatea este la un punct de zona retrogradabilă, la Craiova se vorbeşte mai mult despre vânzări şi plecări de jucători decât despre întăriri.

„Până joi, cel târziu vineri, vom pune antrenor“, a anunţat patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, recunoscând în acelaşi timp că Mark Wotte se află pe lista celor cu care negociază. Că se va numi Mark Wotte, Luc Nijholt sau Olandezul Zburător, noul antrenor al Ştiinţei va avea însă o problemă: lotul pe care îl va pregăti. Deşi echipa este pe locul 14, la un punct de retrogradare, la Universitatea se vorbeşte mai mult de plecări decât de veniri. Mircea Bornescu a fost vândut în toamnă la Rapid, iar Dorel Stoica, alt jucător pe care Ştiinţa s-a bazat într-o perioadă mai fastă decât cea pe care o traversează, a semnat cu arabii de la Al-Ettifaq. Vali Badea este curtat de Astra şi e gata de plecare. Acesta, alături de Bădoi şi Şoavă, deschide lista disponibilizaţilor, Mititelu arătându-le uşa imediat după încheierea turului, nemaifiind dispus să le achite contractele.
Fraţii Costea sunt şi ei cu gândul la plecare, tatăl fotbaliştilor recunoscând că şi-ar dori să-i vadă pe cei doi chiar şi la alte echipe din Liga I. Problemele financiare ale patronului Universităţii ar putea atrage după ele şi alte disponibilizări. Este vorba de „lotul Australia“. Dilevski, Mitchell, Rose şi Baird nu mai sunt dispuşi să joace în Bănie dacă nu li se va plăti salariul la zi. Plecarea lor ar însemna însă dispariţia din echipă a vreo trei jucători de bază. Dacă îi mai adăugăm pe Dorel Stoica, Bădoi şi Şoavă, rezultă că din retur Ştiinţa va pierde mai mult de jumătate dintre posibilii titulari.
În locul acestora se mizează pe jucători fără experienţă, gen Răducu, Buleică, Roman sau Crăciun, care au prins puţin cheag în diviziile inferioare, dar asta nu înseamnă că este obligatoriu ca ei să facă faţă şi rigorilor Ligii I. La trupa care se preconizează în aceste condiţii, nu văd rostul înlocuirii tripletei Neagoe – Biţă – Ispas. Poate doar cu ceva de genul Jerry Gane – Papură – Trică… Desigur, e bine să ai lângă echipă jucători tineri pe care să-i creşti, încercând să-ţi asiguri viitorul. Dar să-i arunci în luptă, la grămadă, într-un moment foarte delicat pentru echipă, ar putea fi o greşeală impardonabilă.
Situaţia lui Wobay este şi ea confuză. Pe lângă faptul că Mititelu şi-ar dori să scape de el pentru a nu-i mai plăti contractul, relaţiile dintre leonez, unul dintre preferaţii publicului oltean, şi oficialii clubului s-au alterat după ce jucătorul a fost amendat, iar la meciul cu Steaua a avut o altercaţie cu team-managerul Silvian Cristescu. Dacă vorbim de atmosferă, trebuie spus că sunt voci din cadrul echipei care susţin că lotul este împărţit în tabere, iar acest lucru nu poate decât să îngrijoreze acum, când jucătorii Ştiinţei ar fi trebuit să strângă rândurile, pentru binele echipei, dar şi al lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII