16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii încearcă să-i surprindă pe bănăţeni

Gorjenii încearcă să-i surprindă pe bănăţeni

Pandurii mizează pe lipsa de concentrare a timişorenilor în campionat după ce echipa lui Ovidiu Sabău s-a duelat miercuri cu Ajax Amsterdam în grupele Europa League.

Speranţele pandurilor într-un rezultat pozitiv pe terenul liderului Poli Timişoara se leagă de ipotetica oboseală fizică şi psihică acumulată de bănăţeni în campania europeană. După buna tradiţie românească, gorjenii aşteaptă un recul al timişorenilor în campionat în urma jocului cu Ajax Amsterdam de miercuri, din grupele Europa League, scor 1-2, care se presupune că i-a secat de puteri pe elevii lui Ovidiu Sabău, obligaţi să evolueze în opt jucători de câmp mai bine de o jumătate de oră. Staff-ul tehnic al pandurilor studiază atent jocul lui Poli şi caută punctele slabe, cu gândul că le-ar putea exploata. „Echipele româneşti după partidele din cupele europene nu au o concentrare foarte mare în următorul meci din campionat. Şi avem atâtea exemple. Noi mizăm pe acest lucru şi încercăm să-i surprindem. Suntem conştienţi că e un meci greu, doar jucăm cu liderul. Ne pregătim să scoatem maximum din acest joc, mergem cu încredere la Timişoara. Am văzut meciul cu Ajax, mai vedem şi alte jocuri, analizăm punctele slabe, punctele forte şi încercăm să aducem ceva de acolo“, a declarat secundul lui Ciobotariu, Gabi Mărgărit. Liviu Ciobotariu este răcit, însă tehnicianul nu ratează şedinţele de pregătire ale echipei, ci doar întâlnirea săptămânală cu ziariştii. Pe de altă parte, oficialii clubului din Târgu Jiu sunt convinşi că pandurii pot depăşi criza de zece jocuri consecutive fără victorie doar printr-o evoluţie de excepţie, Poli putând alinia duminică un „unsprezece“ competitiv, în ciuda faptului că au jucat cu Ajax la mijlocul săptămânii. „Mergem să jucăm fotbal. Suntem hotărâţi să spargem gheaţa la Timişoara după zece jocuri fără victorie. Poli are un lot valoros, nu poţi să spui că rezervele lor nu sunt la nivelul titularilor. Noi trebuie să facem un joc foarte bun acolo ca să scoatem un rezultat pozitiv“, a declarat „vicele“ pandurilor, Viorel Temelescu.

Cardozo şi Bordon,
trimişi acasă

Cei doi atacanţi care au susţinut probe la Pandurii în ultima săptămână, slovenul Patrick Bordon şi columbianul Cesar Cardozo, nu au fost pe placul tehnicianului Liviu Ciobotariu, care a renunţat la serviciile lor. În schimb, a sosit alt atacant la probe, egipteanul Mustafa Tarek, de 20 de ani, care a făcut parte din lotul Gloriei Buzău când echipa era în Liga I. „Avem un jucător egiptean în probe, «Ciobi» vrea să-l mai vadă două-trei zile. Dacă merită să rămână, va rămâne, dacă nu, va pleca, aşa cum au plecat şi ceilalţi doi“, a spus Gabi Mărgărit. Chiar dacă testează atacanţi pe bandă rulantă, secundul lui „Ciobi“ crede că jucătorii ofensivi de care dispune Pandurii în acest moment nu şi-au spus ultimul cuvânt. „O să vină şi golul dacă avem cu toţii răbdare. Noi, antrenorii, avem răbdare. Sunt convins că această echipă va juca fotbal. Ajungem de mai multe ori la poartă acum. Rămânem cu ei la individualizare, facem tot ce depinde de noi, şi ei vor, sunt receptivi, dar e mult până la prima victorie, când probabil se vor descătuşa şi va fi mai uşor pentru toată lumea“, a mai declarat Mărgărit.

Cardoso, apt
pentru Timişoara

Alexandre Cardoso şi-a revenit după entorsa la genunchi suferită la Iaşi şi poate evolua la Timişoara. Cardoso ar fi intrat şi cu Rapid dacă situaţia o cerea, chiar dacă nu era apt sută la sută. „E posibil să intre Cardoso la Timişoara, a făcut antrenament normal miercuri. Şi la meciul cu Rapid el a spus că nu este 100% apt pentru joc, dar, în eventualitatea că va fi nevoie de el, va risca şi va juca. Ăsta este un lucru extraordinar pentru noi, dovedesc că sunt aproape de echipă şi îşi doresc să aibă rezultate pozitive“, a afirmat Mărgărit. Ca şi în turul I al alegerilor prezindenţiale, pandurii vor încerca să-şi facă datoria civică şi să voteze, cu condiţia să nu piardă prea mult timp la secţia de votare specială din Timişoara. „Normal că o să votăm. Se poate vota oriunde. O să mergem cu toţii la votare, să sperăm că găsim şi o secţie specială, unde nu o să fie aglomeraţie. Nu putem sta mult acolo, în condiţiile în care la ora 18.00 avem meci“, a declarat Mărgărit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS