16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu, suspendat până la sfârşitul turului

Cîrţu, suspendat până la sfârşitul turului

Antrenorul Pandurilor a fost sancţionat cu şase etape de suspendare şi o amendă de 6.800 de lei pentru gestul din finalul meciului cu Unirea, când a simulat mâinile încătuşate către arbitrul Augustus Constantin.

Chiar dacă Sorin Cîrţu a dat altă conotaţie gestului său din finalul meciului cu Unirea Urziceni, Comisia de Disciplină a LPF nu a ţinut cont de explicaţiile tehnicianului pandurilor, luând cea mai dură măsură. Fiind şi recidivist, Cîrţu a fost sancţionat cu şase etape de suspendare şi o amendă de 6.800 de lei. „Dacă mi-au dat şase etape, bravo lor! Este o situaţie care se judecă pe ascuns. În mod normal, într-o situaţie de genul acesta trebuie să-ţi dea posibilitatea să te aperi. Or, cei de la comisie au anunţat luni la 13.00 că fac şedinţa. Ăştia sunt şi acesta e modul în care judecă ei“, a reacţionat Cîrţu la aflarea sentinţei. Clubul Pandurii Târgu Jiu cere rejudecarea cazului, invocând faptul că Sorin Cîrţu nu a avut timp să se prezinte la comisie pentru a se apăra. „E o decizie nejustificată şi e normal să ne punem unele semne de întrebare. Vom face o cerere de revizuire pentru că am fost anunţaţi abia luni că se va judeca acest caz mai devreme, noi fiind pregătiţi să mergem miercuri la comisie pentru a ne apăra“, a spus secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Cei de la Pandurii aşteaptă ca şi arbitrul Augustus Constantin să fie sancţionat pentru prestaţia sa din meciul cu Urziceni. „Arbitrul Augustus Constanstin şi brigada pe care o conducea au instigat publicul din primele minute de joc prin deciziile luate. Vrem să se termine odată cu aceste decizii împotriva lui Sorin Cîrţu pentru că şi arbitrii au partea lor de vină. Unii dintre cei de pe lista FIFA înclină să favorizeze echipele de top pentru ca acestea să nu mai solicite la meciurile-derbi arbitri din afara ţării“, a mai spus Băloi.

Condescu i-a cerut scuze lui Constantin

Şeful grupării gorjene, Marin Condescu, s-a disociat de antrenorul Sorin Cîrţu, cerându-i scuze lui Augustus Constantin în numele clubului pe care-l conduce. „Vreau ca, în numele clubului, să ne cerem scuze dacă arbitrul s-a simţit jignit şi să considerăm că a fost un incident izolat. Nu a fost influenţat rezultatul meciului de deciziile de arbitraj şi, din punctul meu de vedere, ca la orice meci, au fost şi greşeli minore, dar nici una dintre echipe nu a fost avantajată. Pandurii Târgu Jiu face parte din acele echipe care susţin arbitrii români şi care nu au protestat doar când greşelile au fost evidente“, a reacţionat Condescu. Totuşi, acesta consideră că sancţiunea dictată împotriva lui Cîrţu nu este corectă, atâta timp cât nu i s-a dat posibilitatea să se apere. „Cred că problema cea mai mare a lui Cîrţu este faptul că trăieşte meciul la maximum. El spune că drogul lui este fotbalul! Decizia Comisiei de Disciplină de a-i da şase etape de suspendare fără să asculte şi părerea lui nu mi se pare corectă“, a mai spus Condescu.
Sorin Cîrţu este cel mai des suspendat antrenor din Liga I, acumulând 14 etape pe banca echipei Pandurii Târgu Jiu. Sezonul trecut, „Sorinaccio“ a ispăşit şase etape de suspendare, cinci în Liga I şi una în Cupa României, iar în acest campionat a stat deja în tribune două etape, ambele jocuri fiind pierdute, cu Universitatea Craiova (scor 2-0) şi Internaţional Curtea de Argeş (scor 3-2). Dacă decizia va rămâne definitivă, „Sorinaccio“ nu-şi va putea conduce echipa de pe bancă în partidele cu FC Braşov (deplasare), Gloria Bistriţa (acasă), Poli Iaşi (d), Rapid (a), Poli Timişoara (d) şi Unirea Alba Iulia (a).

Şi Păcurar stă la Braşov

Eliminat în jocul cu Unirea Urziceni, Alexandru Păcurar a fost penalizat de Comisia de Disciplină cu o etapă de suspendare şi o amendă de 740 de lei. Cartonaşul roşu văzut de Păcurar în ultimele cinci minute ale jocului nu a schimbat prea mult situaţia sa, fotbalistul urmând oricum să stea la Braşov, acumulând cel de-al patrulea galben în minutul 8 al partidei cu Unirea. Pandurii au revenit la pregătire, iar ieri, jucătorii au avut parte de un prim antrenament inedit, alergări în pantă pe dealurile din Leleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS