9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRuşii nu-l vor pe Mutu

Ruşii nu-l vor pe Mutu

Transferul românului la Zenit a picat, iar „Briliantul“ va trebui să caute în altă parte bani pentru a-şi plăti „amenda“ de 17 milioane de euro la Chelsea.

Adrian Mutu va trebui să caute altă posibilitate de a câştiga mai mulţi bani decât la Fiorentina pentru a-şi plăti datoria de 17 milioane de euro pe care o are către Chelsea. Şi asta pentru că gruparea rusă Zenit Sankt Petersburg a dezminţit, pe site-ul oficial, informaţiile privind orice fel de negociere pentru transferul românului. Anunţul a venit la câteva zile după ce presa italiană şi cea din Rusia scriseseră despre „o ofertă galactică“ venită din partea ruşilor.
„FC Zenit doreşte să dezmintă oficial informaţia privind orice fel de negocieri pentru transferul mijlocaşului român Adrian Mutu de la AC Fiorentina. Acest jucător nu se află în sfera de interes a clubului Zenit, astfel că gruparea nu a participat la nici un fel de negociere privind transferul său“, se arată pe site-ul oficial al câştigătoarei Cupei UEFA din 2008.
Cotidianul rus Sport-Express, preluat de site-ul italian violanews.com, a scris că oficialii clubului Zenit Sankt Petersburg i-au propus atacantului echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, un contract pe trei sezoane şi un salariu anual de 5,5 milioane de euro.
Internaţionalul român mai are contract cu Fiorentina până în vara anului 2012 şi are un salariu de aproximativ două milioane de euro pe sezon.

Norocul „Briliantului“
ar putea veni de la loto

Una dintre posibilităţile de a scăpa de problemele pe care le are cu formaţia engleză Chelsea Londra ar putea fi ca un suporter al Fiorentinei să câştige premiul fabulos de la loteria italiană, care se ridică la 140 de milioane de euro. Mulţi fani ai grupării „viola“ au declarat că, în cazul în care vor câştiga premiul cel mare, îl vor ajuta pe român să-şi plătească datoria. „Dacă voi câştiga, voi da o parte familiei şi o parte lui Mutu, să scape de necazuri. Este un fenomen şi trebuie să-l ajutăm“, a declarat un fan de 32 de ani al Fiorentinei şi al atacantului român, citat de site-ul ilsalvagente.it.
În oraşul Florenţa chiar s-a jucat, pentru extragerea care a avut loc aseară, unul dintre cele mai scumpe bilete la loto, în valoare de 72.000 de euro, pentru plata căruia au contribuit peste 150 de persoane, angajate la o fabrică din oraşul de pe malul râului Arno.
Averea lui Mutu este estimată la 14 milioane de euro, dar e posibil ca mai multe valori să nu mai fie pe numele lui. Chelsea l-a dat în judecată pe jucătorul român, după ce acesta a fost depistat consumând cocaină în 2004.
Tribunalul sportiv a decis că Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro clubului Chelsea. Decizia este definitivă. Totuşi, avocaţii acestuia susţin că există şanse ca Mutu să scape de aceste daune dacă dă clubul Chelsea în judecată pe cale civilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII