16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportContre olteneşti după derbiul de la Târgu Jiu

Contre olteneşti după derbiul de la Târgu Jiu

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a contestat victoria pandurilor, numind gruparea gorjeană „o maşină antifotbal“, în timp ce Cîrţu le recomandă jucătorilor craioveni să-şi facă tratament antigripal după prestaţia modestă de la Târgu Jiu.

 

Succesul la limită al pandurilor pe „Municipal" contra Ştiinţei, scor 1-0, a fost contestat de craioveni, cel mai vehement fiind finanţatorul Adrian Mititelu, care a acuzat faptul că gorjenii au făcut antijoc.

„De ce mi-a fost frică nu am scăpat. I-am atenţionat pe jucători înainte că nu va fi deloc uşor. Nu am arătat ca o echipă de Cupa UEFA. Dar nici nu aveam cum, atâta timp cât am jucat cu o maşinărie specializată în a distruge fotbalul şi a ucide jocul. Când şi copiii de mingi îi angrenezi în acest joc scârbos e greu să mai faci fotbal. Probabil că pentru Sorin Cîrţu acesta a fost cel mai important meci. Aşa cum noi ne dorim să batem pe Dinamo, el îşi doreşte să bată pe Craiova. Şi nu mă refer numai la Sorin Cîrţu, ci la toţi cei de la Târgu Jiu, care vor să ne bată. Mi-am dorit foarte mult să creez la Craiova o echipă de fotbal, dar se pare că îmi trebuie şi o echipă antifotbal, cu mingi dezumflate, cu căzături pe jos. Nu pot vorbi de atitudine pentru că împotriva unei maşini antifotbal e greu să joci. Nu asta înseamnă fotbalul şi nu acesta este viitorul", a răbufnit Mititelu. Acesta a recunoscut că jucătorii au tratat superficial jocul cu Pandurii. „Din păcate, şi noi suntem pe o pantă descendentă. Au intrat şi puţin cu nasul pe sus în teren şi când s-au trezit era prea târziu întrucât cei de la Târgu Jiu deja conduceau pe tabelă. Dar ei au avut nişte ocazii doar datorită întâmplării şi greşelilor noastre, dar şi unor mingi sărite din carambol. Nu au avut ocazii clare de a marca", a mai afirmat Mititelu.

 

„Sorinaccio“: Au fost gripaţi rău de tot

 

Antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale şi de modul cum au răspuns jucătorii la tactica adoptată, acesta considerând că victoria nu este nicidecum întâmplătoare. „Am evoluat bine şi jucătorii au respectat întocmai sarcinile. Am mai făcut şi noi câteva greşeli individuale şi le-am dat nişte şanse. De la pregătirea jocului le-am spus elevilor mei că nu trebuie să ieşim dintr-un anumit plan tactic, am făcut dublaj la Wobay şi la Costea, nu l-am lăsat pe D. Stoica să vină singur şi să creeze superioritate în centrul terenului", a explicat Cîrţu succesul. Tehnicianul le recomandă craiovenilor să se trateze împotriva gripei, aluzie la jocul modest practicat de elevii lui Napoli la Târgu Jiu. „Mititelu a fost şi el supărat, dar au fost gripaţi rău de tot! Cum s-au prezentat, nici nu puteau să aibă pretenţii mari, dar el e supărat ca orice om că au pierdut o şansă mare. Dacă ar fi bătut la Târgu Jiu, ar fi putut să-şi asigure un loc de cupe europene. Se vede că de câte ori au pus presiune pe jucători atunci când le-a trebuit puncte au avut probleme", a mai afirmat Cîrţu.

 

Victorie meritată a pandurilor

 

Chiar dacă a pierdut la Târgu Jiu, obiectivul Universităţii Craiova de a prinde un loc de cupe europene nu este compromis. „Obiectivul nostru nu este în pericol, dar ne pare rău că nu am câştigat pentru că eram pe locul patru. Dar mai sunt şase jocuri şi sperăm să-l îndeplinim. E normal să mai şi pierdem. Nu vreau să acuz faptul că ne lipsesc unii jucători, trebuie să privim înainte pentru că mai avem timp pentru a îndeplini obiectivul. Lipsesc Şoavă, Gîngioveanu – care s-a accidentat, pe Baird nu l-am avut deloc, dar, cu toate acestea, nu ne plângem şi nu spunem că din cauza asta am pierdut", a afirmat Napoli. Acesta consideră că pandurii au câştigat pe merit, chiar dacă a acuzat şi el antijocul lor. „Victoria e meritată de Pandurii. Au dat gol şi s-a terminat 1-0, deci au câştigat. Au meritat victoria. Noi n-am reuşit să înscriem, deşi am avut ocazii. Dacă reuşeam să marcăm prin Florin Costea în cea de-a doua repriză sau dintr-o lovitură, altul era rezultatul. Dar ei au dat gol şi au câştigat trei puncte. În repriza a doua, echipa a încercat să recupereze şi a alergat după egalare, am controlat jocul şi am fost mai buni. Dar pandurii au făcut ceea ce ştiu mai bine: să se apere, să tragă de timp şi să distrugă jocul – şi au reuşit să aibă şi două ocazii pe contraatac, tot pe fondul a două greşeli ale noastre", a mai afirmat Napoli. Italianul nu este de acord cu afirmaţiile lui Mititelu, conform cărora echipa nu ar avea prospeţime fizică, argumentând cu dominarea teritorială din repriza a doua. „Nu am suferit la capitolul pregătire fizică, întrucât echipa a încercat tot timpul să dea gol şi cel puţin în a doua repriză a construit. Pandurii e o echipă agresivă, care luptă pentru fiecare minge şi asta a făcut la acest meci şi a făcut-o bine", a declarat Napoli.

 

Cîrţu: Bornescu m-a înjurat şi eu i-am răspuns!

 

Sorin Cîrţu a avut un conflict cu portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, la finalul jocului de pe „Municipal", cei doi fiind la un pas să se ia la bătaie în gura tunelului ce duce spre vestiare. „Sorinaccio" susţine că Bornescu a generat scandalul, jucătorul înjurându-l în momentul în care i-a întins mâna să-l felicite pentru ziua de naştere şi prestaţia contra pandurilor. „Eu stăteam pe bancă pentru a mă reface, iar ei veneau de la galerie. Primul a venit la mine Prepeliţă, ne-am pupat, ne-am strâns în braţe, iar Bornescu era în spatele lui, la câţiva metri, şi eu i-am întins mâna să-l consolez, să-l felicit pentru că a limitat proporţiile scorului, să-l felicit că era ziua lui, iar el a refuzat şi mi-a răspuns cu o înjurătură. În momentul respectiv am răspuns şi eu şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Golăneala asta a plecat de la el şi este caracteristică persoanelor de tipul lui", a afirmat Cîrţu.

Bornescu, suspendat o etapă

Analizând incidentele produse după meciul Pandurii – Universitatea 1-0, Comisia de Disciplină a FRF a decis ieri suspendarea pentru o etapă a portarului Universităţii, Mircea Bornescu, pentru injurii aduse antrenorului gazdelor, Sorin Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII