15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarin Condescu: Nu joacă, nu-i plătesc!

Marin Condescu: Nu joacă, nu-i plătesc!

Jucătorii de la Pandurii au solicitat conducerii clubului deblocarea drepturilor salariale, însă Condescu a condiţionat rezolvarea acestei revendicări de obţinerea celor trei puncte pe terenul formaţiei FC Argeş.

 

Liderii echipei Pandurii au fost chemaţi joi seară la discuţii de preşedintele Marin Condescu, iar puţin înainte de miezul nopţii, după ce au plecat jucătorii, şi-a făcut apariţia şi antrenorul Sorin Cîrţu. Rus, Păcurar, Stângă, Al. Piţurcă, Ghindeanu, Tilincă, Vancea, Pârvu şi Chibulcutean au ajuns în jurul orei 20.00 la biroul lui Condescu, pe care l-au părăsit câteva ore mai târziu, aceştia cerându-i deblocarea drepturilor salariale. Preşedintele clubului susţine că s-a discutat doar acest aspect, nu şi schimbarea antrenorului vehiculată în presă joi. „Am chemat la mine căpitanii de echipă, Rus, Stângă şi Păcurar, să-i întreb ce probleme au, iar ei mi-au cerut să le deblochez plata drepturilor salariale. Nu s-a pus problema schimbării antrenorului", a spus Condescu.

Şeful pandurilor le-a transmis jucătorilor că, pentru a-şi încasa banii, trebuie să bată la FC Argeş, în etapa următoare. „Ei trebuie să ştie că, pe lângă drepturi, au şi obligaţii. În ROI se specifică faptul că se situează între locurile 11-18 nu se acordă drepturile salariale. Conform convenţiei, jucătorii sunt licenţiaţi să presteze o meserie, iar meseria lor este de fotbalist. Obligaţia lor e să joace. Nu joacă, nu-i plătesc. Drepturile salariale sunt pentru locurile şase-zece. Când a venit Cîrţu la echipă, i-a găsit tot cu salariile blocate. Atunci am înţeles situaţia şi le-am dat banii la cererea antrenorului. Acum echipa nu este în obiectiv şi nu am ce să le fac. Una e să fii pe locul 14, să scapi de la retrogradare, şi alta e să fii pe zece. Între cele două poziţii sunt 600.000 de euro din drepturile de televiziune, iar cu aceşti bani ne-am achita toate datoriile. Dacă obţin trei puncte la FC Argeş, le voi da banii. Trebuie să recuperăm punctele pierdute cu FC Timişoara, meciul în care le reproşez de la atitudine până la rezultat. Cu Unirea Urziceni, Dinamo şi FC Braşov nu am ce să le reproşez", a spus Condescu.

Cine nu acceptă regulile clubului este liber să plece, însă nici unul dintre fotbalişti nu a agreat această variantă. „I-am transmis şi lui Cîrţu că nu mă interesează care-i atmosfera la echipă, dar nu voi debloca salariile. Le-am explicat că acestea sunt condiţiile, iar cine nu vrea să le accepte e liber să plece. Semnăm când vor ei o convenţie, nu cer nimic pe ei şi îi las liberi de contract", a mai afirmat Condescu.

Pe lângă faptul că nu au văzut nici un ban de la începutul returului, fotbaliştii s-au plâns şi de atmosfera din vestiar, unde trebuie să suporte jignirile lui Sorin Cîrţu. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a continua cu „Sori-
naccio", cu condiţia ca tehnicianul să-şi revizuiască şi el comportamentul. Sorin Cîrţu a ajuns la Condescu în jurul orei 23.00, cei doi căutând soluţii de redresare a formaţiei. „Cu Cîrţu m-am sfătuit cum să redresăm echipa. Lotul este foarte numeros şi cei care nu joacă sunt nemulţumiţi şi creează tensiuni", a explicat Condescu.

Pandurii Târgu Jiu va susţine sâmbătă, la ora 15.00, un joc-şcoală pe „Municipal" între titulari şi rezerve, oficiat de o brigadă de arbitri.

 

Păcurar şi Iordache, la lotul B

 

Alexandru Păcurar şi Ilie Iordache au fost convocaţi de Vivi Răchită la selecţionata B a României, care va susţine un amical pe 1 aprilie cu echipa similară a Portugaliei, partidă care se va disputa pe arena „El Stadio Municipal" din Rio Maior. Cei doi panduri au primit convocarea joi seară, iar vineri s-au prezentat la Centrul de la Mogoşoaia, acolo unde este reunit lotul. Convocarea celor doi jucători este puţin surprinzătoare, mai ales că ei au evoluat foarte puţin la Pandurii în primele patru etape din retur, fiind pedepsiţi de antrenorul Sorin Cîrţu pentru evoluţiile modeste.

 

Sârbii mizează pe echipa lui Antic

 

Cei trei jucători sârbi ce evoluează la Pandurii Târgu Jiu, Raskovic, Martinovic şi Andel-kovic, cred că naţionala condusă de Radomir Antic nu va pierde în faţa României, în jocul din preliminariile Campionatului Mondial ce se dispută sâmbătă, de la ora 20.45. Dacă Raskovic şi Andelkovic au mizat pe un scor egal, 0-0, respectiv 2-2, Martinovic crede că fotbaliştii din ţara sa se vor impune cu 1-0 la Constanţa. Şi portarul echipei de handbal Energia Pandurii, muntenegreanul Milan Kosanovic, vede un succes clar al sârbilor, cu 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII