29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim e mai bună ca Viborg

Oltchim e mai bună ca Viborg

Gheorghe Tadici a prevestit calificarea Oltchimului în semifinale şi crede că oltencele pot spera la mai mult.

 

Fostul tehnician al Oltchimului, Gheorghe Tadici, spune că se aştepta la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor a campioanei României. „Era normală această calificare la investiţiile care s-au făcut în ultimii ani. În sezonul trecut am adus puncte din deplasare, dar nu ne-am calificat. Acum, fără puncte în deplasare, Oltchim este în semifinale. La acest nivel este nevoie şi de un dram de noroc, de o anumită conjunctură. Mă bucur foarte mult pentru această performanţă, în special pentru managerul general, Constantin Roibu, fără de care aceste rezultate nu erau posibile. Mă bucur şi pentru fetele care au muncit mult în aceşti ani. A nu se înţelege că am ceva cu handbalistele venite din străinătate, în condiţiile în care contractele Gabrielei Szucs şi Ritei Borbaş le-am scris cu mâna mea. Pidpalova şi Shymkute sunt jucătoare de valoare, pe care le ştiu de mult, de la naţionala Ucrainei. Din păcate, cred că Szucs este în scădere de formă faţă de Olimpiadă, unde toată lumea ştie cum a jucat", a spus Tadici.

Acesta crede că Oltchim a crescut în valoare faţă de sezonul trecut: „Să nu se uite că în sezonul trecut am avut 14 jucătoare, am avut o junioară, Ţăcălie, am avut probleme cu accidentările. Lecuşanu nu putea juca la randament maxim, iar Luca, Elisei, Gatzel sau Puşcaşu au avut perioade de inactivitate. Şi, totuşi, cred că ne-am descurcat bine. Acum tot lotul este valid cu excepţia Valeriei Beşe, care înţeleg că va reveni, şi a Adrianei Nechita".

 

„Popovic e 30% din Viborg“

 

Oltchim, sub conducerea lui Gheorghe Tadici, a reuşit să învingă de două ori pe Viborg, viitoarea adversară din semifinală, în ediţia trecută a Ligii Campionilor, şi tehnicianul de la Zalău crede că istoria se poate repeta: „Nu îmi permit să dau sfaturi, Radu Voina şi Relu Roşca ştiu mai bine ce este de făcut. Cred că Oltchim are şanse reale de a spera la calificarea în finala Ligii Campionilor. Va conta foarte mult meciul de pe propriul teren, care trebuie pregătit cu foarte mare atenţie. Oltchim are şi avantajul că Viborg nu va conta pe serviciile Bojanei Popovic, care, în opinia mea, este 30% din echipa daneză. Am înţeles că au şi alte jucătoare accidentate care se vor reface până la ora meciului, dar nu ştiu dacă pot da randament maxim. Eu ţin pumnii Oltchimului, sper să se califice. Să nu se înţeleagă că pun presiune pe echipă, cum s-a mai spus, pur şi simplu îmi doresc ca Oltchim să ajungă în finală". În ceea ce priveşte cealaltă semifinală a Ligii Campionilor, Gheorghe Tadici este sigur: „Nu cred că Hypo va avea prea mari probleme. Gyor are o evoluţie constantă, dar nu cred că poate emite pretenţii în condiţiile în care Palinger, Verten şi Gorbitz nu mai au randamentul pe care-l aveau în sezonul trecut".

 

„Vom face echipă bună la Zalău“

 

În ceea ce priveşte planurile de viitor, tehnicianul Zalăului este optimist: „Toată lumea zicea că vom retrograda, uite că nu este deloc aşa. Avem un lot tânăr, cu o medie de vârstă de 21 de ani şi două luni. Într-un clasament al tinereţii în Liga Naţională am fi pe locul secund, după Slatina. Suntem la mijlocul clasamentului şi cred că puteam şi mai mult dacă nu aveam ghinioane cu accidentări şi dacă nu ne plecau două jucătoare importante, Ana Maria Lazer şi Daniela Crap. Important este că la Zalău am parte de linişte, după acest sezon probabil vom face şi două-trei transferuri şi vom continua reconstrucţia echipei. Facem ce se poate face cu un buget de 11 miliarde".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS