9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGranzii nu reduc salariile

Granzii nu reduc salariile

Reprezentanţii formaţiilor membre ale Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA) s-au întâlnit şi s-au declarat nemulţumiţi de propunerea ca marile cluburi să nu cheltuiască mai mult de 50 la sută din buget pentru salarii.
„Atunci când vine vorba despre cheltuieli, se pare că nu este atât de uşor să găsim o soluţie“, a afirmat preşedintele Asociaţiei Cluburilor Europene, Karl-Heinz Rummenigge. El a adăugat în cadrul unei conferinţe de presă că echipele vor să colaboreze cu Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) în privinţa noilor prevederi legate de obţinerea licenţelor. Forul european a elaborat 34 de criterii, iar unul dintre ele prevede excluderea din cupele europene a echipelor cu datorii. Rummenigge a afirmat că majoritatea membrilor au fost de acord cu „fair-play-ul financiar“ în cadrul licenţierii.
Directorul executiv al clubului englez FC Liverpool, Rick Parry, care este şi membru al conducerii asociaţiei, a spus că formaţiile europene sunt îngrijorate de costurile tot mai ridicate, dar micşorarea salariilor nu este cea mai bună rezolvare. „Ştie toată lumea că era o problemă nivelul salariilor şi acum cinci, zece sau 20 de ani. Există o măsură simplă care să o rezolve? Cu siguranţă nu“, a explicat Parry.
Asociaţia Cluburilor Europene a anunţat că va colabora cu Federaţia Internaţională de Fotbal şi Uniunea  Europeană de Fotbal în privinţa modului în care cluburile pot avea o mai multă stabilitate financiară. Asociaţia va mai sprijini şi interzicerea în Europa a transferurilor jucătorilor sub 18 ani, în ciuda legislaţiei europene, dar vrea şi o analiză a FIFA a Articolului 17, care le permite fotbaliştilor să-şi răscumpere ultimii ani de contract şi să plece la alt club.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS