16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, victorioşi în primul amical

Pandurii, victorioşi în primul amical

Atacantul spaniol Ibon Perez Arrieta a reuşit să înscrie de trei ori în numai douăzeci de minute, în primul amical al pandurilor din Antalya.

 

Echipa Pandurii Târgu Jiu a susţinut ieri, la Belek, primul amical al stagiului din Turcia cu o echipă de amatori din Germania, SV Germania 90 Schoeneiche, şi nu cu SG Honningen, aşa cum fusese anunţat iniţial, gorjenii impunându-se cu scorul de 4-0. Antrenorul Sorin Cîrţu a început jocul cu: Stanca – Mândrean, Rus, Rusu, Grecu – Vasilache, Stancu, Murgan, Stângă – Piţurcă, Simion, iar scorul la pauză a fost 0-0.

Cîrţu a aliniat în partea a doua altă formulă de echipă în care şi-au făcut apariţia şi fotbaliştii aflaţi în probe Bondzulic, Martinovic şi Pejic, alături de Popete, Chibulcutean, Pîrvu, Vancea, Păcurar, Tremonti, Arrieta şi Raskovic. Gorjenii au deschis scorul în minutul 50 prin Arrieta şi l-au majorat zece minute mai târziu, prin sârbul Raskovic. Acelaşi Arrieta a mai marcat de două ori în minutele 65 şi 70, stabilind scorul final al meciului.

Pandurii se relaxează în faţa laptopului

 

După istovitoarele antrenamente din cursul zilei, pandurii primesc permisiunea după ora 20.00 să se relaxeze, majoritatea petrecându-şi timpul în faţa laptopului, pe internet sau vizionând un film. Ilie Iordache şi Orac sunt parteneri la table sau rummy, iar Ionuţ Stancu joacă biliard cu juniorii din lotul lui Cîrţu.

A patra zi petrecută în Antalya a fost mai lejeră pentru jucătorii gorjeni, care au susţinut un singur antrenament, iar după-amiază li s-a dat voie să plece în oraşul Antalya, la cumpărături. „Prada“ a fost însă nesemnificativă, pandurii ţinându-şi diurna în portofele, având în vedere că este abia începutul primului stagiu de pregătire.

După ce portarul Răzvan Stanca şi-a aniversat ziua de naştere cu apă plată şi lămâie în cantonamentul din Antalya, Alexandru Păcurar a primit acordul antrenorului să facă cinste cu un pahar de vin de ziua sa. Păcurar şi-a sărbătorit împlinirea a 29 de ani în cameră, preferând să se odihnească, iar seara a conversat pe internet cu prietena sa. Acesta susţine că de la zece ani îşi petrece ziua de naştere numai prin cantonamente. „N-am mai sărbătorit de mult timp ziua de naştere pentru că în perioada aceasta sunt mereu în cantonamente. Nici nu-mi mai amintesc de când n-am mai avut o petrecere de ziua mea… Cred că de la 14 ani, când eram la CFR Cluj, la juniori“, a spus Păcurar.

 

Tilincă revine în iarbă

 

Aflat în recuperare după ce a suferit în turul campionatului o ruptură parţială a ligamentului colateral intern, atacantul Cosmin Tilincă va începe şi alergările uşoare pe iarbă, pe lângă exerciţiile de la sala de forţă. „Medicul care m-a consultat la Bucureşti mi-a spus că pot începe alergările uşoare pe teren în paralel cu exerciţiile de forţă pe care le fac la sală şi recuperarea la piscină. Nu am voie să fac alergări în ritm rapid şi nici schimbări bruşte de direcţie, dar sper că în curând voi putea. Eu cred că la finalul acestui stagiu voi putea intra pe teren normal cu echipa“, a spus Tilincă.

Acesta va fi supravegheat de asistentul Florin Rasoveanu. „Cred că pot să alerg fără probleme. Voi fi supravegheat de asistentul nostru. Normal ar fi ca la tot programul pe care îl fac să am supraveghetor şi îndrumare de la o persoană autorizată. Am văzut că un jucător de la echipa a doua a celor de la Galatasaray, care se află în acelaşi hotel cu noi, a venit la piscină cu fizioterapeutul după el. Acesta îi spunea tot ce are de făcut şi chiar îl filma ce făcea şi dacă făcea corect. Ei au un om care se ocupă doar de accidentaţi“, a precizat Tilincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS