23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu rămâne la cota 99

Mutu rămâne la cota 99

„Briliantul“ nu a jucat rău la Genova, dar bara i s-a opus în tentativa de a înscrie al 100-lea gol al său în campionatul Italiei.

Adrian Mutu şi echipa sa, Fiorentina, şi-au mai trecut în cont o victorie în Serie A, gruparea „viola“ impunându-se la Genova cu scorul de 1-0, în faţa Sampdoriei, în etapa a 17-a, ultima din acest an. Unicul gol al meciului disputat pe stadio „Marassi“ a fost marcat de Montolivo, în minutul 19. Mutu a fost titular la Fiorentina şi a rămas pe teren până în minutul 85, când antrenorul Cesare Prandelli l-a înlocuit cu Jovetic.
Deşi nu a reuşit să marcheze al 100-lea gol al său în Serie A, atacantul român a jucat bine şi în repriza a doua a ratat o mare ocazie de gol, trimiţând mingea în bară. Mutu s-a ales, în schimb, cu un cartonaş galben, pentru o intervenţie neregulamentară asupra unui adversar. Agenţia Datasport l-a notat pe român cu 6,5 pentru evoluţia sa, mai mult decât el primind de la Fiorentina Felipe Melo (7,5) şi Montolivo (7). „La începutul meciului s-a plâns de starea terenului, dar, până la urmă, acest lucru nu l-a împiedicat să îşi arate încă o dată calităţile, iar adversarul său direct, Campagnaro, ne-ar putea spune mai multe. Din păcate, rămâne cu 99 de goluri marcate în Serie A, bara porţii adverse fiind unul dintre vinovaţi, pentru că i s-a opus în minutul 53“, a scris sursa citată despre „Briliant“. Graţie victoriei de la Genova, Fiorentina se menţine pe un loc de Champions League, al patrulea, cu 32 de puncte.

Dică, pe banca de rezerve

Nicolae Dică nu a fost folosit de antrenorul Cataniei, Walter Zenga, nici în partida disputată de sicilieni pe teren propriu  împotriva Romei şi încheiată cu scorul de 3-2. Fostul jucător al Stelei rămâne aşadar în 2008 doar cu două meciuri jucate pentru gruparea de pe „Massimino“. Catania a condus cu 3-0 vicecampioana Italiei din sezonul trecut, graţie golurilor înscrise de Baiocco (‘36) şi Morimoto (‘40, ‘56). În ultimul sfert de oră, Roma şi-a mai revenit, dar a fost prea târziu, golurile marcate de Vucinic (‘75) şi Menez (‘78) neputând împiedica înfrângerea.
Mijlocaşul Bogdan Pătraşcu nu a jucat nici el în meciul pe care echipa sa, Chievo Verona, ultima clasată în Italia, l-a pierdut pe teren propriu cu Genoa, scor 0-1 (Olivera ‘89). La fel ca şi Dică, Pătraşcu a jucat doar două meciuri în acest sezon.
Altfel au stat lucrurile pentru Ştefan Radu, fundaşul lui Lazio bifând toate cele 90 de minute ale partidei Lazio – Palermo 1-0 (Rocchi ‘66). Apărătorul român a jucat zece partide în actuala stagiune, toate ca titular.

Incidente la Bergamo

În etapa a 17-a a campionatului Italiei nu au lipsit din tribune incidentele. La Bergamo, cu ocazia partidei dintre Atalanta şi Juventus, un suporter al gazdelor a fost arestat pentru că a aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine. Doi poliţişti au fost răniţi. Înaintea meciului, un microbuz în care se aflau nouă fani ai lui Juventus a fost devastat de aproximativ 50 de ultraşi ai Atalantei. Pe teren s-au impus oaspeţii, cu 3-1. Starul Alessandro Del Piero a deschis scorul în minutul 31, iar fundaşul Nicola Legrottaglie a majorat diferenţa de pe tabelă şapte minute mai târziu. Veteranul „Bobo“ Vieri a punctat pentru gazde la trei minute după pauză, la scurt timp după ce intrase pe teren, iar brazilianul Amauri de la Juventus a închis tabela cu zece minute înainte de final. Juventus Torino se menţine pe locul al doilea în clasament, la şase puncte în spatele liderului Inter.

Campionatul Italiei, etapa a 17-a

Rezultatele înregistrate în ultima etapă din acest an în Serie A: Siena – Inter 1-2, Lazio – Palermo 1-0, Atalanta – Juventus 1-3, Milan – Udinese 5-1, Torino – Napoli 1-0, Catania – Roma 3-2, Lecce – Bologna 0-0, Cagliari – Reggina 1-1, Chievo – Genoa 0-1, Sampdoria – Fiorentina 0-1. Clasament: 1. Inter 42 de puncte; 2. Juventus 36; 3. AC Milan 33; 4. Fiorentina 32; 5. Napoli 30; 6. Genoa 29; 7. Lazio 27; 8. Catania 25; 9. Atalanta 24; 10. Palermo 23; 11. AS Roma 23; 12. Udinese 22; 13. Cagliari 21; 14. Sampdoria 19; 15. Siena 19; 16. Bologna 15; 17. Torino 15; 18. Lecce 14; 19. Reggina 13; 20. Chievo 9.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS