25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, lider pentru încă o etapă

Energia, lider pentru încă o etapă

Echipa lui Theo Evans şi-a păstrat invincibilitatea acasă şi după cel de-al optulea joc disputat la Târgu Jiu în acest sezon, însă a tremurat pe final, când Dinamo luase un avans de nouă puncte.
Energia părea să nu aibă probleme cu Dinamo Bucureşti la Târgu Jiu, o echipă care a avut un start de sezon greoi. Oaspeţii, conduşi de gorjeanul Claudiu Fometescu, au ţinut însă aproape de gazde, care şi-au asigurat un avans de doar patru puncte la finalul primului sfert, scor 25-21. Şi sfertul doi a fost ca o partidă de şah, în care fiecare a încercat să-şi anihileze adversarul, oltenii mărindu-şi totuşi diferenţa pe tabelă la cinci puncte, scor 45-40. Venit de pe banca de rezerve, Chris Reaves a fost „asul din mâneca“ lui Pogonaru, americanul fiind imposibil de oprit, iar Dinamo a întors rezultatul în sfertul trei, scor 62-65. Şi în primele minute ale sfertului decisiv, tot bucureştenii au controlat jocul, distanţându-se la nouă puncte când mai erau şase minute de joc, dar Bogdan Popescu, cu cinci puncte consecutive, a dat semnalul revenirii. Descalificat pentru cinci greşeli personale, Popescu a fost suplinit excelent de Troupe, americanul fiind MVP-ul meciului. Cu un procentaj excelent la „libere“, 78,4% faţă de 50%, cât a avut Dinamo, Energia a anulat „ploaia“ de aruncări de trei puncte ale oaspeţilor (13 reuşite din 32), asigurându-şi punctele care o menţin încă o etapă în fotoliul de lider.
„Dinamo a jucat foarte bine şi a avut un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte şi la cele de trei puncte. Pentru noi a fost o seară dificilă, Bogdan Popescu nu a fost în formă, dar e bine pentru echipă că au venit alţi jucători din urmă care l-au putut suplini. Porter Troupe a marcat 20 de puncte meciul acesta, ceea ce de obicei nu face, iar Apostol a intrat şi a putut să suplinească lipsa lui Bogdan. Este îmbucurător că am câştigat, asta demonstrează că suntem o echipă mare şi putem reveni şi atunci când suntem conduşi“, a spus Evans.

„Nu este o povară primul loc“

Gruparea gorjeană se menţine pe primul loc al clasamentului Diviziei A doar până mâine, când este programată etapa a 13-a. Deoarece Energia stă, va fi devansată de alte formaţii, indiferent de rezultatele obţinute. Obiectivul personal al antrenorului Theo Evans nu este menţinerea pe locul I, ci păstrarea invincibilităţii pe teren propriu. „Nu este o povară primul loc, dar nici nu contează foarte mult, pentru că miercuri (mâine – n.r.) noi vom fi pe locul doi, chiar dacă CSU Ploieşti va pierde meciul din etapa viitoare. Trebuie să ne concentrăm să încheiem sezonul numai cu victorii acasă. O să avem un meci foarte dificil cu Clujul în etapa următoare. Nu este un obiectiv pentru noi primul loc, ci să terminăm campionatul neînvinşi acasă“, a spus Evans. Americanul consideră că echipa sa se află pe locul pe care-l merită. „Nu cred că este un miracol că suntem pe locul întâi. Avem jucători care pot face diferenţa şi care se pregătesc foarte bine. Ne bucurăm că avem susţinere şi că am făcut aici o echipă care poate să joace pentru acest oraş“, a încheiat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS