25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, tot cu gândul la evitarea retrogradării

Pandurii, tot cu gândul la evitarea retrogradării

Deşi obiectivul echipei gorjene în acest sezon este clasarea pe locurile şase-zece, antrenorul Sorin Cîrţu se gândeşte mai întâi la menţinerea în Liga I.

Când a preluat Pandurii Târgu Jiu în etapa a noua, antrenorul Sorin Cîrţu şi-a asumat şi obiectivul stabilit la startul sezonului, clasarea pe locurile şase-zece, deşi gorjenii acumulaseră până atunci doar cinci puncte. Cu o singură înfrângere în următoarele nouă etape, pandurii s-au detaşat la cinci puncte de primul loc retrogradabil şi s-au apropiat la două puncte de obiectiv, însă „Sorinaccio“ simte încă pericolul retrogradării. Doar când va fi aproape sigur că echipa se va menţine în Liga I, atunci îşi va face planuri pentru un obiectiv mai îndrăzneţ.
„Aceste 16 puncte adunate cu cele pe care echipa le-a obţinut până am venit eu aici dau un total de 21, puţine pentru pretenţiile care sunt acum la acest club. Ele nu ne creează încă o stare de spirit de mare încredere, pentru că suntem la doar cinci puncte de retrogradare şi întotdeauna s-a dovedit că returul este mult mai dificil şi mai aprig în desfăşurare decât turul de campionat. Am însă încredere în jucători şi în cei care vor veni să ne ajute şi cred că vom putea să scăpăm cât mai repede de spectrul acesta al retrogradării, pentru ca apoi să ne propunem obiective mai îndrăzneţe. Până nu suntem scăpaţi în proporţie de 75‑80 la sută, nu putem să ne propunem alt obiectiv. Asta e situaţia, trebuie să fim realişti şi să ne gândim şi la acest lucru“, a declarat Cîrţu. Primele patru jocuri din retur pot să fie decisive în economia clasamentului final, formaţia Pandurii urmând să întâlnească pe Dinamo, FC Timişoara, Unirea Urziceni şi FC Braşov. „Eu mă tem de primele patru etape din retur. Al patrulea meci ne va aduce la Târgu Jiu pe FC Braşov, un adversar greu de «ucis». Este foarte important felul în care vom porni în retur, dar şi mai important este modul în care ne vom pregăti. Aici este problema noastră, a conducerii tehnice. Strategia şi îmbunătăţirea lotului depind foarte mult de domnul preşedinte Condescu. Orice aducere de jucători implică unele costuri financiare şi clubul trebuie să le susţină“, a mai spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS