23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie preţioasă pentru voleibalistele craiovene

Victorie preţioasă pentru voleibalistele craiovene

Oltencele au obţinut al treilea succes în prima divizie, învingând o contracandidată la evitarea retrogradării, CSM Sibiu.

Echipa feminină de volei SCM-Universitatea Craiova a trecut cu bine peste derbiul suferinţei, cu CSM Sibiu, desfăşurat sâmbătă în Sala Sporturilor din Bănie în cadrul etapei a XI-a din Divizia A1, ultima din tur. Oltencele au câştigat partida cu scorul de 3-1, trecându-şi în cont a treia victorie din acest campionat. Important este că şi celelalte două succese au fost obţinute tot în faţa unor contracandidate la evitarea retrogradării, Rapid Bucureşti şi CSM Lugoj. Formaţia pregătită de Daniela Mincă şi Puşa Dina nu a început prea bine jocul de sâmbătă şi sibiencele şi-au adjudecat primul set cu 25-21. Din fericire, voleibalistele de la SCM-U şi-au revenit repede şi au câştigat setul următor cu 25-18, iar în următoarele două au dominat, impunându-se cu 25-20, respectiv 25-19. Succesul în faţa echipei din Sibiu le-a urcat pe oltence de pe locul zece pe opt, deoarece în această rundă Dacia Mioveni a pierdut surprinzător în faţa „lanternei roşii“ Rapid Bucureşti, iar CSM Lugoj a fost învinsă în deplasare de Tomis Constanţa, cu scorul de 3-0.
Antrenoarea principală a formaţiei craiovene, Daniela Mincă, speră ca setul pierdut în faţa Sibiului să nu cântărească prea mult la finalul campionatului: „Am obţinut o victorie extrem de importantă. Păcat că am pierdut primul set. Sper că nu ne va costa prea mult“.

Au urcat pe locul opt

Runda viitoare, prima din retur, oltencele vor juca tot acasă cu Penicilina Iaşi. „Vine Iaşiul, o echipă despre care se spune că în deplasare nu joacă foarte bine, aşa că vrem să scoatem cât mai mult din acest meci. În afară de victoriile pe care trebuie să le obţinem în faţa adversarelor directe la evitarea retrogradării, trebuie să mai câştigăm seturi şi în alte meciuri“, a adăugat antrenoarea craioveană.
În partida cu Sibiu, pentru SCM-U Craiova au evoluat următoarele jucătoare: Corina Sturzu, Georgiana Popovici, Lora Toteva, Raluca Bucur (cpt.), Natalia Naumenko, Una Pajovic, Ana Mozgon – libero. Au mai intrat: Mariana Dimitrova şi Ioana Toma. 
Tot sâmbătă, echipa masculină de volei SCM-U Craiova a învins fără probleme pe CSU Galaţi, scor 3-0 (25-16, 25-14, 25-9) şi îşi continuă parcursul fără greşeală în Seria Est a Diviziei A2.
În etapa viitoare, craiovenii vor juca în deplasare cu Niro Guard Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU