18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVasile Stângă vrea răzbunare

Vasile Stângă vrea răzbunare

Antrenorul echipei Energia Pandurii doreşte să câştige pe terenul fostei sale echipei HCM Constanţa şi să-i dedice victoria directorului executiv al constănţenilor, Nurhan Ali, cel care l-a demis de la cârma grupării de la malul mării.

Liga Naţională de handbal masculin se reia astăzi, cu jocurile etapei a 11-a, echipa Energia Pandurii Târgu Jiu evoluând, de la ora 11.00, pe terenul liderului HCM Constanţa. Jocul este special pentru antrenorul gorjenilor, Vasile Stângă, tehnicianul dorindu-şi să câştige pentru a-i da o palmă morală directorului executiv al gazdelor, Nurhan Ali, cel care l-a demis de la cârma grupării constănţene în vară, după şapte luni pe banca HCM-ului. „Nu ştiu dacă este un meci special pentru mine. Poate ar fi ceva special pentru simplul fapt că revin acolo, unde am antrenat. Dorinţa mea ar fi să-i bat acolo, în propria casă! Aş vrea să-mi iau revanşa, mai ales în faţa lui Nurhan Ali. El este cancerul de acolo! Acolo el taie şi spânzură. Este intangibil. Cred că i-aş dedica victoria! Oricum, îl aştept la retur, aici, la Târgu Jiu“, a afirmat Stângă. Cunoscând practicile conducătorilor echipei din Constanţa, Stângă se teme şi de arbitraj, deşi brigada este din Oltenia. „Sper să nu jucăm şi împotriva arbitrilor. Dar am înţeles că se televizează meciul şi atunci s-ar vedea. Arbitrii sunt din Craiova şi eu îi cunosc destul de bine. Sper să nu avem probleme cu ei, pentru că nu au de ce tragă cu Constanţa. Însă, niciodată nu se ştie pentru că eu cunosc foarte bine şi echipa din Constanţa. Ştiu că sunt oameni acolo care sunt implicaţi în măgării de genul ăsta. Şi se cunosc foarte bine cine sunt“, a punctat Stângă.

Stănescu şi Popescu, inamicii numărul unu

Portarii echipei naţionale a României, Rudi Stănescu şi Mihai Popescu, sunt adversarii de temut ai pandurilor, evoluţiile acestora putând înclina balanţa în favoarea gazdelor. Vasile Stângă le-a recomandat elevilor săi să şuteze tare la poartă pentru a-i învinge, Păiuş, Stanciu şi Stojanovic fiind principalele „guri de foc“ ale oltenilor. „Cel mai mult la Constanţa mi-e frică de portari. Dacă prindem frica de poartă s-a dus dracului totul! Eu le-am arătat jucătorilor şi le-am şi demonstrat la antrenamente că în momentul în care arunci tare la poartă, nu mai prinde mingea portarul. Poate să fie şi Omeyer. Şi noi avem jucători care aruncă foarte tare. Îl avem pe Păiuş, îl avem pe Stanciu şi pe sârbul Mirko Stojanovic pe linia de nouă metri care ne-ar putea ajuta. Şi tocmai cu asta i-am putea surprinde pe cei de la Constanţa, dacă se vor apăra în sistemul 6-0“, a spus Stângă, care pregăteşte şi alte surprize fostei sale echipe. Vasile Stângă admite că HCM Constanţa este principala favorită la titlu, dar nici Energia Pandurii nu este o victimă sigură la Constanţa. „Miza este mai mare pentru Constanţa decât pentru noi. HCM joacă pentru titlu, pe când noi nu avem nimic de pierdut. Nu este o misiune imposibilă pentru Energia la Constanţa. Energia a făcut tot timpul meciuri foarte bune la echipele mari. Chiar şi anul trecut, puteau să bată la Constanţa, dar nu s-a întâmplat aşa pentru că a fost învinsă cu ajutorul arbitrilor. Şi la Steaua în acest sezon eram cât pe-aici să învingem, dar şi acolo arbitrii au egalat situaţia. Dacă vom juca fără trac, fără presiune sunt convins că putem să facem un meci bun“, a încheiat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII