19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au schimbat politica de transferuri

Pandurii au schimbat politica de transferuri

Antrenorul Sorin Cîrţu nu este interesat de jucătorii străini, dorind să aducă în această iarnă numai fotbalişti români.

Dacă în urmă cu un an echipa Pandurii transfera unsprezece jucători străini şi un întreg staff tehnic, acum, fotbaliştii români sunt mai apreciaţi la Târgu Jiu. Antrenorul Sorin Cîrţu a schimbat politica de transferuri a clubului, anunţând că vrea numai jucători români cunoscuţi, care sunt deja adaptaţi condiţiilor din Liga I. „Trei-patru jucători vor veni în această iarnă, plus un portar, ca să fie o concurenţă mai mare pe acest post. Nu vreau să aducem mulţi jucători pentru că intrăm în sectorul eterogenităţii. Voi transfera doar fotbalişti pe care-i cunosc din campionatul intern. Prefer să lucrez cu jucători din România“, a declarat Cîrţu.
Şi revenirile lui Păcurar şi Vasilache sunt percepute de tehnician ca noi achiziţii, având în vedere că ambii jucători au evoluat foarte puţin în mandatul lui Cîrţu din cauza accidentărilor. „Mă gândesc că în retur Păcurar şi Vasilache vor fi mai constanţi în ceea ce priveşte prezenţa lor pe teren. Atunci i-am putea considera tot nou-veniţi. Mă bazez pe aportul lor în partea a doua a campionatului, sper să fie valizi“, a mai spus Cîrţu. Posturile vizate de tehnicianul oltean sunt cele de fundaş central, fundaş stânga şi mijlocaş „ca să nu ne mai întâlnim cu situaţia din tur, când am jucat cu multe improvizaţii“, după cum a explicat acesta.

Cîrţu, cu ochii pe tinerii jucători

Oficialii echipei din Târgu Jiu au chemat jucătorii împrumutaţi la un trial pentru a fi urmăriţi de Sorin Cîrţu, doar Grecu, Murdărea şi Militaru fiind prezenţi. Pandurii, în componenţa Andriucă – Murdărea, Popa, Rada, Grecu – Dedu, Militaru, Alnoudji, Fărcăşanu – Tremonti, Mohora, a evoluat o repriză cu Jiul Rovinari, iar a doua repriză, cu grupa 1990 a clubului, scorul final fiind 3-1 în favoarea echipei lui Cîrţu. Golurile au fost marcate de Tremonti, Mohora şi Fărcăşanu.  
„Nu ne-a interesat sub nici o formă scorul, ci doar evoluţia acestor jucători pe care am vrut să-i mai vedem încă o dată la lucru în această iarnă, înaintea vacanţei. Ne-au mulţumit evoluţiile unor tineri precum Militaru, Mohora, Avramescu, Grecu sau Pleaşcă“, a declarat Daniel Băloi, secretarul general al clubului. De altfel, Sorin Cîrţu a şi anunţat că patru juniori, Pleaşcă, Mohora, Rada şi Avramescu, vor efectua pregătirea de iarnă cu echipa mare în Antalya.

Polemică între Condescu şi Ciurel

Centrul Energetic Rovinari (CER) a anunţat, prin vocea directorului general Laurenţiu Ciurel, că nu doreşte să mai finanţeze clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu din anul 2009, preferând să investească în cele două formaţii de prima ligă, de baschet şi de handbal. „Anul acesta am dat zece miliarde de lei (vechi – n.r.) pentru clubul Pandurii. De acum încolo nu o să mai vreau să dau bani, nu ştiu însă dacă o să şi pot. Ţin de cluburile de handbal şi baschet. Nu este simplu, sunt 30 de sportivi. Am şi eu cheltuieli, poate mai multe decât la fotbal. Şi mai este o diferenţă. Pe mine nu mă ajută nimeni sau ajutorul este nesemnificativ. Peste 95 la sută din banii necesari îi dă CER. Pe când la fotbal toată lumea dă bani“, a spus Ciurel.
Preşedintele clubului de fotbal, Marin Condescu, susţine că echipa nu va fi afectată financiar de decizia conducerii CER. „Pandurii nu s-a bazat pe resursele de la societăţile comerciale. Are 16.000 de acţionari care sper să câştige şi mai bine în viitor. Cei de la Centrul Energetic Rovinari şi Turceni nu mai sunt acţionari din anul 2009, ci doar sponsori. Principalii susţinători financiari ai echipei Pandurii sunt SNLO şi angajaţii din minerit şi energie“, a precizat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS