18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObiectiv ratat la golaveraj de panduri

Obiectiv ratat la golaveraj de panduri

Aşa cum anticipase Sorin Cîrţu, Gloria Bistriţa s-a impus în faţa Gloriei Buzău şi a acumulat 21 de puncte, la fel ca Pandurii Târgu Jiu, însă echipa lui Ovidiu Sabău are un golaveraj mai bun decât oltenii. Bistriţenii au făcut rocadă cu gorjenii, Gloria urcând pe locul 12, dorit şi de pandurii lui Cîrţu, care au încheiat turul pe 13. Chiar şi aşa, preşedintele Marin Condescu are numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului Sorin Cîrţu şi a echipei sale. „Sunt mulţumit de ceea ce am reuşit în acest tur de campionat. Cu Sorin Cîrţu pe bancă am obţinut 16 puncte în nouă etape, am şi jucat frumos. Am învins Rapidul, CFR-ul, Vasluiul şi Craiova în Cupă. Nu am pierdut decât un joc, la Craiova, din cauza unor greşeli individuale. Nu trebuie uitată nici evoluţia noastră din Cupă, două victorii importante care ne-au dus în primele opt pe ţară. Dacă aveam acelaşi parcurs de la începutul sezonului, unde eram acum? Vă spun eu, eram în locuri de cupe europene. Şi nu e un vis. Echipa şi antrenorii merită toate felicitările“, a declarat Condescu. Sorin Cîrţu a preluat Pandurii după etapa a opta, când avea cinci puncte, reuşind să acumuleze 16 puncte în etapele rămase de disputat până la finalul turului, fiind învins o singură dată, la Craiova.  
„Nu pot să fac un bilanţ pentru toate cele 17 meciuri pentru că am venit la Pandurii când mai erau doar nouă partide de jucat din tur. În aceste nouă meciuri am făcut 16 puncte şi de aceea cred că este un procentaj bun: cam 1,8 puncte pe meci. Se putea şi mai mult, dacă am fi exploatat cum trebuie partida de la Constanţa, dar la fel de bine se putea să nu luăm toate punctele în jocurile cu Rapid şi CFR. Aşa că eu sunt mulţumit de cum s-a prezentat echipa, deşi cel mai mare adversar al nostru a fost tot la noi. Mă refer la faptul că am avut mereu accidentaţi sau suspendaţi. Niciodată nu am putut folosi întreg lotul pentru o anumită partidă“, a afirmat  Cîrţu.

Chibulcutean, folosit în toate meciurile

Fundaşul central Alin Chibulcutean (foto) este singurul jucător de la Pandurii care a evoluat în toate meciurile din turul acestui sezon, lipsindu-i doar 45 de minute pentru a fi integralist. „Nu am jucat toate minutele pentru că în partida cu CS Otopeni am evoluat doar o repriză. Mă bucur că nu am lipsit de pe teren la nici un joc. Eugen Neagoe a considerat că greşisem la un meci anterior şi s-a decis să stau pe bancă. Era vorba de partida de la Mediaş, dar eu nu sunt convins că a fost greşeala mea“, a declarat Chibulcutean. Integralist în sezonul trecut, fotbalistul transferat de la Gloria Bistriţa în vara anului 2006 a fost ferit de accidentări. „Nu prea am lipsit de pe teren la Pandurii decât două etape, sezonul trecut, când am avut unele probleme medicale minore. De patru ani nu cred că am mai fost accidentat aşa grav să stau departe de teren mai mult timp. De fapt, în toată cariera mea am fost accidentat doar de trei ori. Îmi şi amintesc că prima dată m-a accidentat Vlădoiu la meciul meu de debut în Liga I, jucam cu Steaua şi primisem misiunea de a-l marca strict. La o fază, Jean a intrat mai dur şi m-a lovit la genunchi. Ţin minte că mi s-a umflat genunchiul rău după meci. Am făcut lichid şi am avut nevoie de şase luni ca să îmi revin. A doua oară m-am accidentat tot aşa de grav la Unirea Dej, în liga a doua, când am suferit o smulgere de ligamente tot la genunchi şi am lipsit o jumătate de an. Iar ultima a fost la Bistriţa, acum patru ani, când am suferit o lovitură pe aductori“, şi-a amintit Chibulcutean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS