16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu şi Florin Stângă, suspendaţi la Galaţi

Sorin Cîrţu şi Florin Stângă, suspendaţi la Galaţi

Pandurii Târgu Jiu nu va putea conta în ultimul meci al turului pe căpitanul Florin Stângă şi antrenorul Sorin Cîrţu, ambii suspendaţi.

Eliminat în meciul cu CFR Cluj, antrenorul Sorin Cîrţu a fost suspendat două etape de Comisia de Disciplină a FRF şi amendat cu 3.200 de lei. El îşi va conduce echipa din tribună la jocurile cu Oţelul Galaţi şi Dinamo Bucureşti, ambele în deplasare, însă nu este o premieră pentru tehnician, care a mai trecut de două ori în acest sezon prin situaţii smiliare, cu Poli Iaşi (scor 1-1) şi cu Universitatea Craiova, în Cupă (scor 4-1).
Şi căpitanul Florin Stângă va absenta la Galaţi, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Ambii sunt „victimele“ asistentului Octavian Şovre.
„Avem probleme din cauza absenţei lui Stângă. Am pierdut doi oameni în ultimul minut al partidei cu CFR Cluj, dar măcar să avem satisfacţia victoriei la Galaţi. Am plătit tribut pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimele minute şi graţie tendinţei de a arăta tuturor importanţa unui arbitru asistent. Şovre a mai purtat discuţii cu cei de pe banca tehnică după eliminarea mea şi-i ameninţa pe toţi că-i dă afară, pentru că el e şeful acolo. Arbitrii ar trebui să înţeleagă că sunt participanţi la un spectacol, dar nu fac parte din spectacolul pentru care lumea plăteşte pentru a veni la stadion“, a spus Cîrţu, comentând decizia Comisiei de Disciplină.

Liviu Mihai, cooptat în lot

Atacantul Liviu Mihai este surpriza din lotul echipei Pandurii pentru ultimul joc al turului, fotbalistul revenind după zece luni de inactivitate din cauza accidentărilor. Este greu de crezut însă că va fi folosit, convocarea fiind mai mult de moral, Mihai având şi câteva kilograme în plus. Tremonti revine şi el după o perioadă de indisponibilitate, nu şi Arrieta, menajat. „Avem în continuare probleme de lot, cu care ne-am confruntat tot timpul, ba, mai mult, au apărut şi altele. Mă refer la jucătorii care nu s-au antrenat în această săptămână, cum ar fi Alex Piţurcă, fotbalist care are nişte probleme la degetul mare şi nu poate să încalţe gheata, apoi Raskovic, care are unele probleme legate de viză. În schimb, am putea să ne bucurăm de revenirea la echipă a lui Arrieta, care a făcut antrenament, atât cel fizic, cât şi cel tehnico-tactic, cu mingea. El s-a descurcat destul de bine, dar până la un anumit grad de intensitate“, a dezvăluit Cîrţu.
Arrieta a fost subiectul unui reportaj filmat ieri de spaniolii de la Canal+ la Târgu Jiu, reporterii respectivului post de televiziune venind special în România pentru fotbalistul basc.

Antalya, destinaţia de iarnă a pandurilor

Echipa Pandurii Târgu Jiu face pregătirea de iarnă în Antalya, destinaţia preferată de Sorin Cîrţu. Gorjenii vor efectua două turnee, primul bazat pe acumulări fizice, iar cel de-al doilea este de jocuri amicale. Între cele două stagii, pentru câteva zile, fotbaliştii îşi pot aduce familiile în Turcia.
„În mare eu am şi schiţat perioada de pregătire. Vom avea vizita medicală pe 9 ianuarie, iar pe 10 vom începe pregătirea la Târgu Jiu, unde vom sta aproximativ o săptămână. Apoi, pe 18-19 ianuarie vom pleca în primul turneu de pregătire în Turcia, la Antalya, şi vom lucra acolo până pe 29 ianuarie. Vom reveni după aceea acasă pentru două-trei zile, iar în perioada 5-18 februarie vom pleca pentru al doilea turneu în Turcia. În aceste turnee, probabil că o să am şi mai mulţi jucători cu mine, pentru că o să susţinem mai multe partide amicale. În primul cantonament ne vom axa mai mult pe partea fizică, iar în cel de-al doilea vom trece la partea tehnico-tactică, asta însemnând şi jocurile de verificare pe care le vom susţine“, a anunţat Cîrţu.
„Sorinaccio“ doreşte ca, în pauza de iarnă, lotul echipei Pandurii să fie întărit pentru a evita problemele apărute în această toamnă. „În retur trebuie să ne luăm măsuri de îmbunătăţire a lotului, în aşa fel încât să nu mai fim nevoiţi să improvizăm. Îi aştept şi pe cei care au fost accidentaţi în turul acesta de campionat să aibă constanţă în ceea ce priveşte prezenţa lor în joc şi, implicit, randamentul lor în meciuri. Mă refer la Păcurar, la Liviu Mihai, Vasilache sau Arrieta, dar nimeni nu poate spune că vor avea acea prezenţă şi acea constanţă în echipă. Antecedentele ne demonstrează acest lucru, pentru că nu numai în acest tur de campionat s-a înregistrat această problemă, s-a mai întâmplat şi anul trecut cu prezenţe fluctuante şi sporadice ale lor, când iar au revenit şi apoi s-au accidentat şi au stat nu ştiu cât“, a mai afirmat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS