19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFederaţia s-a răzgândit

Federaţia s-a răzgândit

Pe 13 noiembrie, la sediul Federaţiei Române de Baschet a avut loc tragerea la sorţi pentru faza a doua a Cupei României la feminin. Anunţată iniţial ca şi calificată în faza secundă, echipa CET Govora a avut surpriza de a afla că nu este în urnă, locul său fiind luat de ICIM Arad. La acea dată, conducerea FR Baschet, prin vocea purtătorului de cuvânt Laurenţiu Grigoriu, declara că „CET Govora, chiar dacă a pierdut la un scor mai mic decât Aradul, echipa din urmă a obţinut un coeficient mai bun“. Conducerea clubului vâlcean nu a dorit să comenteze atunci decizia luată de federaţie, dar nici nu a acceptat-o, depunând o contestaţie cu privire la participarea arădencelor în Cupă. La o săptămână de la tragerea oficială a fazei a doua, FR Baschet a dat un comunicat oficial, prin care locul echipei ICIM Arad este luat de CET Govora.
„În urma contestării participării echipei BC ICIM Arad în turul al II-lea al Cupei României, Comisia Federală a decis descalificarea formaţiei BC ICIM Arad deoarece în timpul jocului cu CST Alexandria, echipa din Arad a folosit cinci jucătoare străine în acelaşi timp pe teren. Astfel, echipa CET Govora, a doua în clasamentul învinselor, va lua locul formaţiei BC ICIM Arad“, se arată în comunicatul emis de Federaţia Română de Baschet. Astfel, turul fazei a doua din Cupă, ce se va disputa pe 3 decembrie, va avea următorul program: LMK Sfântu Gheorghe – Municipal Târgovişte, SCM-CSSU Craiova – Teleorman Alexandria, U-TCRE Cluj-Napoca – Sportul Studenţesc şi CET Govora – Rapid Bucureşti.

CET Govora întâlneşte astăzi Oradea

În etapa a opta, programată astăzi, CET Govora va întâlni în „Arena Antonio Alexe“ din Oradea pe CSU din localitate. CET va avea în faţă un adversar modest, dar imprevizibil. Orădencele, chiar dacă ocupă locul nouă în clasament, au demonstrat că nu renunţă la joc, indiferent de adversarul pe care îl au. De partea cealaltă, echipa pregătită de Mihai şi Antoaneta Toma nu îşi permite să aibă un eşec în faţa celor de la CSU Oradea, pentru a nu pierde contactul cu liderul clasamentului. Govorencele ocupă locul patru în clasament şi sunt la doar un punct de prima poziţie, pe care se află Municipal Târgovişte. Partida de la Oradea va fi arbitrată de Istvan Bertalan şi Ioan Moraru, ambii din Cluj-Napoca.
Cealaltă formaţie olteană din Divizia A feminină, SCM-CSSU Craiova, va avea o deplasare grea, urmând să joace cu LMK Sfântu Gheorghe, echipă care joi seară s-a impus în FIBA EuroCup, 91-81, pe terenul israelienilor de la Bnot Hasharon. Programul celorlalte partide din etapa a opta: Teleorman Alexandria – ICIM Arad, CSM Satu Mare – Rapid Bucureşti, Sportul Studenţesc – Olimpia Bucureşti, CSU Alba Iulia – Municipal Târgovişte. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS