26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie la scor pentru baschetbaliştii craioveni

Victorie la scor pentru baschetbaliştii craioveni

SCM-U Craiova a obţinut primul succes în Divizia A. Oltenii s-au impus la o diferenţă de 57 de puncte în faţa echipei CSM Oradea.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, fără probleme, scor 100-43 (35-13, 19-14, 20-12, 26-4), în faţa unui adversar modest, CSM Oradea, în runda a doua din Divizia A.
Echipa orădeană, formată din jucători tineri, venea în Bănie după un eşec usturător în runda inaugurală, când a pierdut la o diferenţă de 50 de puncte în faţa celor de la CS Otopeni. Nici la Craiova, jucătorii de la CSM Oradea nu au avut viaţă uşoară, fiind dominaţi categoric din primul până în ultimul minut. Încurajaţi din tribune, jucătorii de la SCM-U nu şi-au menajat deloc adversarii şi în multe momente ale partidei au făcut spectacol. Cel mai bun marcator al echipei din Bănie a fost sârbul Branislav Tomic (21 de puncte). Americanul Tyrone Mitchell a înscris şi el 16 puncte, iar dintre jucătorii români, cele mai multe puncte a reuşit Vasile Ştefan – 15. Şi-au mai trecut numele pe lista marcatorilor: Milos Nisavic (13), Sidney Holmes (10), Alexander Lekic (8), Vladimir Milosevic (4), Kerry Gibson (4), Gabriel Andonie (3). Au mai evoluat: Octavian Boian şi Victor Călinescu. Andonie, singurul craiovean care şi-a făcut loc în lotul pentru partida cu Oradea, a fost aplaudat la scenă deschisă de fiecare dată când atingea mingea. La finalul meciului, antrenorul principal al craiovenilor, Paul Nicolae, a spus: „Ştiam că vom câştiga pentru că întâlneam o echipă fără experienţă. Am folosit acest joc pentru a ne pregăti pentru mult mai dificilul meci din runda viitoare, de la Timişoara. Pentru că rezultatul ne-a permis, am rulat întreg lotul. Remarc toată echipa“.
 
Energia, aproape de surpriză

Energia Rovinari a pierdut pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti, scor 89-80 (30-25, 21-19, 21-18, 17-18). Antrenorul grupării gorjene, Theo Evans, i-a trimis în teren pe Troupe, Jackson, B. Popescu, Trim şi Darby, internaţionalul român fiind MVP-ul partidei cu 28 de puncte şi şapte recuperări. Primul sfert s-a jucat cu garda jos. Energia a făcut spectacol, însă s-a văzut condusă la cinci puncte diferenţă, 30-25. Gazdele şi-au mărit avantajul la zece puncte la finalul sfertului trei, 72-62, însă ultimul minut al jocului a fost dramatic. Mai multe greşeli ale gazdelor le-au permis gorjenilor să revină şi să se apropie la trei puncte (82-79) cu 60 de secunde înainte de final. Energia a forţat victoria prin aruncări de la distanţă, fără efect pe tabelă, în timp ce campionii au punctat pe contraatac, obţinând prima victorie în acest sezon. Pentru Energia au marcat: B. Popescu (28 de puncte), Darby (20), Troupe (12), Jackson (9), Green (6), Trim (5). La Energia au mai evoluat Ilie, Apostol şi Amărghioalei, dar nu au punctat.
În Divizia A feminină (etapa a treia), CET Govora a învins pe teren propriu echipa CSS LMK Sfântu Gheorghe, scor 63-45, iar SCM-CSSU Craiova a pierdut la scor, 81-26, pe terenul echipei MCM Târgovişte. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII