28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStângă, în locul lui Toacsen

Stângă, în locul lui Toacsen

Conducerea clubului Energia Pandurii Târgu Jiu a renunţat la serviciile lui Sorin Toacsen şi l-a numit pe Vasile Stângă antrenor principal, acesta semnând cu gruparea gorjeană un contract valabil până la sfârşitul acestui sezon.

Evoluţia slabă a echipei de handbal masculin Energia Pandurii în debutul acestui sezon, trei puncte acumulate în primele şase etape, şi mai ales ruşinosul rezultat cu Poli Timişoara, scor 22-26 pe teren propriu, i-au determinat pe şefii grupării gorjene să-i demită pe cei doi tehnicieni, Sorin Toacsen şi Narcis Criciotoiu. Vasile Stângă a fost numit antrenor principal, acesta prezentându-se deja la pregătirea grupării gorjene, însă nu s-a implicat în antrenamentul de ieri-dimineaţă, preferând să studieze jucătorii din tribună. „Am dorit să semnăm doar până la finalul campionatului. A fost dorinţa mea, pentru a cunoaşte oamenii şi echipa. Văzând lotul, cred că e foarte bun. Este echilibrat pe posturi şi sunt jucători de valoare aici, dar probabil trec printr-o perioadă mai grea. Sper să-i ajut să iasă din criza asta de formă. Am văzut că Sorin a făcut aici o echipă foarte bună şi a adus nişte jucători buni pe posturi, dar probabil lipseşte acea coeziune între ei“, a spus Stângă. Acesta i-a propus lui Sorin Toacsen să continue munca la Energia din postura de antrenor secund.
„Sper să rămână Sorin. Ştiu că trece printr-o perioadă destul de grea. Îl înţeleg, pentru că aşa este viaţa antrenorilor care trec mereu prin astfel de momente. El este gorjean 100% şi e păcat să renunţe. E un antrenor tânăr, mai are de învăţat şi eu am încredere în el. În cazul în care rămâne, eu vreau să fie şi portar, dar şi antrenor cu portarii, pentru că am văzut că are şi nişte goalkeeperi tineri şi aş vrea să îi ajute să ajungă la performanţele lui. Am discutat zilele acestea cu el şi sper să treacă peste acest moment dificil şi să rămână aici“, a completat Stângă, care a mai antrenat pe Steaua Bucureşti, cu care a câştigat Cupa Challenge, şi pe HCM Constanţa.

A avut probleme cu sârbii

Antrenorul Sorin Toacsen nu a vrut să comenteze situaţia, lăsând să se înţeleagă că nu va accepta oferta lui Vasile Stângă.
„Domnul Stângă preia de acum comanda echipei şi eu nu mai am nimic de declarat. Nu pot să spun nimic în această situaţie“, a spus Toacsen. Se pare că tehnicianul pierduse vestiarul, fiind în conflict cu jucătorii sârbi Mrakic şi Veljkovic, pe care nu i-a convocat la jocul cu Poli Timişoara. Cum echipa a pierdut, Toacsen a plătit pentru decizia sa.
„Toacsen a fost informat cu privire la decizia noastră şi a rămas să discute cu Vasile Stângă dacă acceptă să continue ca secund şi antrenor cu portarii. Propunerea clubului e decentă, nu vrem să ne batem joc de Sorin Toacsen. El ştia că nu se mai poate continua aşa, apăruseră disensiuni între el şi jucătorii sârbi Mrakic şi Veljkovic, pe care i-a lăsat în tribună la jocul cu Poli Timişoara. Nimeni nu s-a băgat peste el şi a ieşit prost. Dacă Sorin nu e de acord să rămână e problema lui. Noi i-am oferit toate argumentele să continue munca de la Târgu Jiu“, a afirmat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. Obiectivul echipei Energia Pandurii rămâne cel stabilit la începutul acestui sezon, accederea în cupele europene. „La lotul pe care îl are acum Târgu Jiul cred că se poate îndeplini“, a spus Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU