18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii zâmbesc din nou

Pandurii zâmbesc din nou

Cele două victorii consecutive obţinute în mandatul lui Sorin Cîrţu au scos echipa din zona retrogradării şi au destins atmosfera în vestiarul pandurilor.

Antrenorul Sorin Cîrţu a preluat Pandurii Târgu Jiu de pe locul 15, primul retrogradabil, şi a dus-o, în numai două etape, pe locul 12, obţinând şase puncte, cu unul mai mult decât realizase Eugen Neagoe în primele opt etape. „Faţă de Neagoe, Cîrţu a adus puncte la Pandurii“, a remarcat preşedintele Marin Condescu după jocul cu Rapid. Ultimele succese au descreţit şi frunţile jucătorilor, iar atmosfera în vestiarul echipei s-a mai destins.
„S-a văzut în vestiar că toţi jucătorii eram mai concentraţi, vorbeam între noi despre posibilitatea de a reuşi un rezultat bun. Se vedea că toţi doream să obţinem victoria. La fel îşi dorea şi domnul Cîrţu, pentru că era primul meci acasă la Pandurii şi pentru dumnealui, şi a ieşit bine pentru toţi. Am bătut pe Rapid acasă, era normal să ne bucurăm. Acum e foarte bine, e normal să fie aşa câtă vreme am reuşit o victorie împotriva unei echipe puternice, o formaţie de Cupa UEFA. Sper să păstrăm atmosfera bună din vestiar cât mai multe etape!“, a declarat Alexandru Păcurar.

Gorjenii nu au fost avertizaţi cu Rapid

Gruparea gorjeană nu a primit nici un cartonaş în partida cu Rapid, deşi jocul s-a disputat în condiţii destul de grele şi în faţa unei formaţii cu pretenţii în Liga I. „Este un lucru rar să nu primeşti nici un cartonaş într-un meci cu asemenea încărcătură. S-a văzut că jucătorii au fost preocupaţi doar de fotbal. Disciplina din jocul echipei s-a reflectat şi în rezultatul final. Centralul Berbecaru a lăsat meciul mai liber pentru că era terenul mai greu, însă nu au fost faulturi excesive din partea noastră“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Pandurii Târgu Jiu este cea mai indisciplinată echipă din Liga I în acest sezon, încasând 33 de cartonaşe galbene şi trei roşii, doar patru galbene fiind primite de când echipa a fost preluată de Sorin Cîrţu. „Cartonaşele galbene primite în primele etape au fost luate prea uşor, pentru lovirea mingii după fluierul arbitrului sau proteste la adresa lui, lucruri care i-au fost aduse la cunoştinţă domnului Sorin Cîrţu încă de la instalarea sa. Problema s-a rezolvat, iar acum jucătorii au dat dovadă de caracter“, a mai spus Băloi. Acesta le-a răspuns şi rapidiştilor, care contestă eliminarea lui Boya: „Oficialii Rapidului se leagă de faptul că lovitura lui Boya nu a fost surprinsă de camerele de luat vederi, dar ea a existat“. Şi Păcurar a declarat că a fost lovit de camerunez, iar eliminarea a fost justă. „S-a dat corect roşu. Eu l-am ţinut de la spate pe Boya şi, de nervi, m-a lovit în gambă cu piciorul. Pe înregistrare nu se vede pentru că apare în cadru şi Vancea“, a spus Păcurar.

Juniorii, chemaţi la echipa mare

Cei trei juniori remarcaţi de antrenorul Sorin Cîrţu în amicalul cu CSM Râmnicu Vâlcea, Constantin Diaconu, Marian Pleaşcă şi Sergiu Vulpe, vor intra de astăzi în programul echipei mari şi vor beneficia de aceleaşi drepturi ca şi fotbaliştii care evoluează în Liga I. „Juniorii Pleaşcă, Diaconu şi Vulpe se vor prezenta de mâine (astăzi – n.r.) la antrenamentele echipei mari, vor beneficia de masă şi de celelalte drepturi. Este un prim pas spre echipa mare pentru cei trei, care vor fi ţinuţi sub observaţie de antrenorul Sorin Cîrţu“, a declarat Daniel Băloi.
Cei trei fotbalişti fac parte din grupa juniorilor născuţi în 1990 a clubului Pandurii Târgu Jiu, pregătită de Constantin Andriucă. Singurul produs al Centrului de Copii şi Juniori al clubului Pandurii Târgu Jiu care a debutat în prima ligă, din ultimii ani, a fost Ionuţ Cazacu, promovat de Viorel Hizo în 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS