18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPremieră pe Municipal

Premieră pe Municipal

Pandurii – Rapid 2-0
Stadion „Municipal“
, spectatori: 2.000.
A marcat: Păcurar ’65, ’90.
Pandurii: Stanca – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu (’49, Tilincă), Vancea (’68, Nalaţi), Fl. Stângă, D. Orac, Păcurar – Al. Piţurcă (’87, Raskovic). Antrenor: Sorin Cîrţu.
Rapid: Andrade – Maftei, Fernandes, Perjă, Bozovic (’73, Herea) – N. Grigore, J.P. Andrade, Cesinha (’80, Spadacio) – J. Paulo (’66, J. Cesar), Boya, Pittbul. Antrenor: Nicolae Manea.
Cartonaşe galbene: Bozovic, Fernandes.
Cartonaş roşu: Boya ’29.
Au arbitrat: V. Berbecaru – D. Mudura, Ov. Maier.

Pandurii Târgu Jiu nu câştigase niciodată pe „Municipal“ în faţa Rapidului în scurta sa existenţă în Liga I, însă antrenorul Sorin Cîrţu avertiza înainte de meci că suporterii gorjeni nu vor mai trăi umilinţa unei înfrângeri acasă, indiferent de adversar. Şi începutul jocului a arătat că spusele lui nu sunt simple vorbe. O acţiune purtată pe partea dreaptă a fost finalizată de Ghindeanu cu un şut-centrare, dar Andrade a respins în corner (’3). Păcurar a executat lovitura de colţ şi Alexandru Piţurcă a reluat cu capul, dar portarul giuleştenilor a intervenit din nou salvator. Pandurii au forţat în continuare, dar Stângă a fost blocat din spate de Fernandes, printr-o intervenţie la limita loviturii de pedeapsă (’24). Câteva minute mai târziu, Piţurcă a ratat întâlnirea cu balonul după o centrare în forţă a lui Mândrean.
Aşezarea cu trei vârfuri impusă de Nae Manea la Rapid a fost anulată de gestul lui Boya, care l-a lovit cu cotul pe Păcurar, iar centralul Berbecaru i-a arătat cartonaşul roşu camerunezului. Pandurii, în superioritate, au continuat să domine, în timp ce oaspeţii nu şi-au trecut în cont nici o ocazie până la pauză.

Păcurar, decisiv

Chiar şi cu om mai puţin, Rapid a încercat să forţeze după pauză deschiderea scorului. Bozovic a centrat periculos, Stanca fiind nevoit să scoată în corner, de sub bară. J.P. Andrade a mai trimis un şut periculos, din voleu, şi cam atât. Sorin Cîrţu a forţat golul şi l-a trimis în teren pe Tilincă, acesta ciupind mingea protejată de un fundaş al oaspeţilor, însă portarul Andrade a reţinut (’53).
Cea mai mare ocazie a partidei s-a consumat în minutul 60, când Stângă a şutat plasat din interiorul careului, dar Perjă a respins de pe linia porţii. Până la urmă, defensiva Rapidului a cedat. Păcurar, lansat excelent de Orac, l-a depăşit pe Maftei şi a şutat la colţul lung, din unghi. Incapabilă de replică, gruparea din Giuleşti a rezistat cu greu atacurilor gorjenilor.
Nu până la sfârşit, deoarece căpitanul Alexandru Păcurar a majorat diferenţa în minutele de prelungire cu un şut puternic, pe jos, din lovitură liberă de la marginea careului, iar numele lui Cîrţu a fost scandat pentru prima dată pe „Municipal“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS