28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu refuză să piardă acasă

Cîrţu refuză să piardă acasă

Pandurii Târgu Jiu, sub comanda lui Sorin Cîrţu, nu vor mai face cadouri oaspeţilor de pe „Municipal“, indiferent de numele adversarului.

Cu moralul refăcut după victoria de la Buzău, pandurii privesc cu încredere spre jocul cu Rapid, programat duminică, pe stadionul „Municipal“, chiar dacă gruparea bucureşteană porneşte cu prima şansă. CFR Cluj, prin prestaţia curajoasă din Liga Campionilor, a indus şi la Târgu Jiu ideea că echipele mici se pot lupta de la egal la egal cu granzii. „Nu vrem să plecăm cu gândul că suntem victime. Vom porni de la început cu ideea că, deşi Rapid ne este superioară din punct de vedere valoric, în teren este un joc de fotbal. Intervine reacţia adversarului, care trebuie să fie pe măsură, adică a unei echipe montate, care poate să obţină un rezultat pozitiv. Sunt atâtea exemple şi în fotbalul de ultimă oră, şi consider că diferenţa dintre Chelsea şi CFR Cluj este mult mai mare decât cea dintre noi şi Rapid. Totuşi, CFR a obţinut un rezultat pozitiv datorită unei mentalităţi serioase, a unei prestaţii de nivel înalt. Şi noi trebuie să fim concentraţi şi nu ar fi bine să facem cadouri Rapidului“, a declarat Sorin Cîrţu.
Tehnicianul oltean promite suporterilor pandurilor că nu vor mai trăi umilinţe la Târgu Jiu, unde echipa sa nu are voie să piardă, indiferent cum se numeşte adversarul. „Eu sunt încrezător. Ceea ce vreau să implementăm aici este ca echipa să nu mai piardă pe teren propriu. Putem să facem acest lucru, să prezentăm o garnitură care să creeze probleme tuturor adversarilor. Acesta este gândul meu, să nu mai dăm oamenilor senzaţia de umilinţă care se simte atunci când pierzi“, a mai spus Cîrţu.

Rezervele, puse la zid

Antrenorul Sorin Cîrţu consideră că valoarea lotului echipei Pandurii este modestă faţă de pretenţiile obiectivului stabilit de conducere, clasarea pe locurile şase-zece. Gruparea gorjeană este vulnerabilă în zona centrală a apărării, acolo unde fundaşii Rus şi Chibulcutean sunt de neînlocuit în acest moment, dar nici în compartimentul ofensiv concurenţa nu este acerbă. Sârbul Raskovic are evoluţii palide, L. Mihai şi Arrieta sunt accidentaţi, iar Simion rămâne deocamdată doar o speranţă.
Cîrţu s-a arătat dezamăgit şi de indolenţa jucătorilor săi în amicalul cu CSM Vâlcea şi a lăsat să se înţeleagă că, în iarnă, lotul va fi complet remaniat. „Nu poţi să joci numai cu 11 jucători. Am făcut amicalul cu Vâlcea ca să-i urmărim şi pe ceilalţi, să vedem atitudinea lor cu o echipă din liga secundă. Nu mi s-a părut nici o diferenţă. Le-am explicat că acesta este jocul lor, pentru că nu au evoluat la Buzău, şi le-am spus să-şi dea toată silinţa. Aţi văzut atitudine? Aceştia sunt jucătorii care fac parte din lot şi cu care trebuie să îndeplinim obiectivul, locurile şase-zece. Nu am crezut că am în echipă un fotbalist, Popa, care este enervat că adversarul protejează balonul. Acesta este un apărător central care face parte din lot. Mai ai altul în afară de Popa? Mai este Rusu. Poate titularii Rus şi Chibulcutean aveau cartonaşe galbene şi trebuia să evoluezi cu Rapid. Şi atunci ce faci, intri cu asemenea jucător? Trebuie să trecem de această perioadă şi apoi vom mai vedea“, a declarat Cîrţu. În schimb, tehnicianul a apreciat evoluţia a trei dintre juniorii folosiţi în amicalul cu CSM Vâlcea, Diaconu, Pleaşcă şi Vulpe.

Pandurii se dotează cu sală de forţă

După trei ani în Liga I, clubul Pandurii Târgu Jiu va demara construcţia unei săli de forţă proprii, la solicitarea antrenorului Sorin Cîrţu. „Am rămas surprins că sunt la o echipă de Liga I şi nu am o sală de forţă proprie, cu nişte aparate competitive. L-am rugat pe domnul preşedinte Condescu să facă o sală de forţă cât mai repede şi mi-a promis că se va amenaja una cât de curând“, a precizat Cîrţu.
Acesta este îngrijorat de numărul mare al jucătorilor din lot care suferă leziuni musculare, Alnoudji, Tremonti şi Vasilache figurând pe lista celor cu rupturi musculare. „Sunt foarte multe întinderi la jucători, pentru că anumite grupe musculare nu s-au lucrat. La toate echipele pe unde am fost, rar s-a întâmplat ca elevii mei să facă întinderi, pentru că s-a lucrat mult pe problemele de gimnastică şi forţă şi s-a făcut foarte mult stretching la sfârşitul antrenamentului“, a mai spus tehnicianul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS