20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu atacă Buzăul fără Iordache

Cîrţu atacă Buzăul fără Iordache

În ciuda indisponibilităţilor din lot, „Sorinaccio“ îşi doreşte să debuteze cu o victorie pe banca tehnică a pandurilor.

Sorin Cîrţu a anunţat că va juca ofensiv la Buzău, mizând pe un sistem 4-4-2, în speranţa că debutul pe banca pandurilor va fi unul fericit. „Este o aşezare cu care punem mari probleme şi putem să acumulăm puncte. Sperăm să obţinem un rezultat pozitiv la Buzău, deşi ne confruntăm cu o serie de dificultăţi în a alinia o formaţie cât mai bună. Sunt, de fapt, dificultăţi în a folosi jucătorii la întreaga capacitate sau tot efectivul. Nu avem prea multe opţiuni în a decide pe cine ne bazăm. Meciul are încărcătură mare din mai multe puncte de vedere. Primul este nevoia stringentă de aceste puncte. Apoi este şi prima mea ocazie când iau contact cu jucătorii la un meci oficial. Am mai trecut prin asemenea momente şi suntem pregătiţi să începem o nouă perioadă“, a spus Sorin Cîrţu.
Ilie Iordache nu va prinde primul unsprezece la Buzău, acesta fiind trimis de Cîrţu pe banca de rezerve. „Am început de marţi să pregătim partida cu Buzăul. Păi dacă tu nu vii marţi, nu vii miercuri la antrenamentul de dimineaţă, ci doar după-amiază, iar participarea vine după o deplasare la Bucureşti, mi s-a părut din partea lui un tratament superficial, motiv pentru care, cel puţin pentru această partidă, nu am să mă bazez pe el. Lucrurile sunt foarte clare şi trebuie să respectăm nişte principii pe care le-am stabilit. Este o perioadă grea de nouă etape în care, dacă mai facem şi compromisuri, ne poate dăuna. Iordache va face, probabil, parte din lotul pe care-l deplasăm la Buzău, poate va sta pe bancă sau vom apela la el în timpul jocului, dar pentru primul unsprezece în nici un caz“, a declarat Cîrţu. La acest joc vor mai lipsi Vasilache, L. Mihai, Tremonti şi Arrieta (accidentaţi), iar Păcurar este suspendat.

Brazilienii, puşi la slăbit

Antrenorul craiovean a avut surpriza să găsească în lotul echipei Pandurii doi jucători supraponderali, brazilienii Cardoso şi Tremonti, aceştia având câte trei kilograme peste media normală. „Tremonti a cedat la antrenamentul fizic. Mie mi se părea că are şi ceva kilograme în plus şi nu a fost o surpriză accidentarea lui. L-am văzut de marţi că are probleme. A făcut o ruptură musculară din cauza oboselii şi a lipsei de pregătire. Am discutat şi cu Cardoso, are trei kilograme în plus. I-am spus că până la meciul de la Buzău să dea un kilogram jos şi mai rămâne cu două pentru săptămâna viitoare. Dacă nu, intrăm în bani“, a precizat Cîrţu.
Miercurea viitoare, de la ora 12.00, echipa Pandurii va susţine la Târgu Jiu un amical în compania divizionarei secunde CSM Vâlcea. Acest joc de verificare a fost perfectat în ideea ca fotbaliştiii care nu au evoluat cu Gloria Buzău să aibă un meci în picioare. „Jucătorii care evoluează mai puţin sau deloc în partida oficială vor avea un meci amical cu o echipă de divizia B, A sau chiar cu juniori din pepiniera proprie, să le evaluăm calităţile“, a spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS