22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNeatenţia se plăteşte

Neatenţia se plăteşte

Ştiinţa nu a ştiut să închidă jocul după ce a condus cu 1-0, sfârşind prin a fi învinsă cu 3-1 de FC Timişoara, echipă care a întors rezultatul în doar cinci minute, profitând de greşelile din apărarea olteană.

Cinci minute de neatenţie au făcut ca Universitatea să sufere prima înfrângere de pe teren propriu din acest sezon şi a doua de când echipa s-a mutat pe „Extensiv“ (în returul campionatului trecut). Pe 26 aprilie, Steaua se impunea cu 2-1 în Bănie, în timp ce sâmbătă FC Timişoara a fost echipa care a plecat cu toate punctele de la Craiova. Oltenii nu au putut profita de situaţia de la clubul bănăţean, ba chiar se poate spune că i-au ajutat pe oaspeţi să recupereze trei dintre cele şase puncte cu care au fost penalizaţi. Şi nu din lipsa de experienţă, care se vehiculează mereu când apare un eşec, ci din lipsa de atenţie la marcaj, cum bine a punctat antrenorul Nicolo Napoli la sfârşitul partidei. Alb-albaştrii au condus cu 1-0 cu zece minute înainte de final, dar timişorenii au avut puterea să întoarcă rezultatul. Şi, chiar dacă la golul trei Karamyan a plecat din poziţie de ofsaid, acest lucru nu scuză greşelile din apărarea Ştiinţei.
Timişoara a demonstrat prin evoluţia de la Craiova că formează o echipă puternică, în multe momente oaspeţii controlând jocul. „Nu trebuie să ne plângem că am pierdut un joc în faţa unei echipe bune, care a dat dovadă de multă dăruire. Au trecut doar şapte etape şi nu se poate spune că obiectivul nostru nu mai poate fi îndeplinit. Vom strânge rândurile şi vom merge mai departe“, a ţinut Napoli să-i liniştească pe suporteri.

Craiova a dominat începuturile de repriză

Universitatea a început în forţă şi putea marca din minutul 3, dacă Bărboianu, singur cu Pantilimon, nu punea latul şi trimitea cu mult pe lângă poartă. Timişoara şi-a creat prima ocazie în minutul 10, când Bornescu a fost nevoit să iasă la marginea careului mare pentru a respinge din faţa lui Rusic. Spiritele s-au încins în tribune în momentul în care Baird a fost oprit din drumul spre poartă pentru un ofsaid inexistent, dar pe teren jocul a continuat să curgă cu oaspeţii la timonă. Goga şi Rusic au fost pericole permanente pentru Bornescu. Primul a profitat de o greşeală a lui Dănănae, a pornit spre poarta olteană, dar şutul său din 16 metri a ocolit puţin vinclul (’25). Peste un minut, Milhazes a încercat lobul de la 35 de metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă.
Dănănae nu l-a putut opri pe Karamyan decât prin fault, armeanul întinzându-l apoi serios pe Bornescu, din lovitura liberă primită (’28). La faza următoare, Abiodun nu a nimerit ţinta din patru metri. Craiova a reacţionat prin Baird (’35), care din trei metri a reluat în Pantilimon, dar finalul a aparţinut tot bănăţenilor, Rusic fiind blocat cu greu în careul mic, în momentul în care încerca să-şi aşeze mingea pentru şut.

Cinci minute fatale

Partea secundă a decurs la fel. Dacă în tribune nu a existat rivalitate, de multe ori galeriile celor două echipe scandând aceleaşi sloganuri, în teren s-a jucat tare şi pe contre. Stoica a fost la un pas de autogol (’52), la poarta cealaltă, Costea, în primă fază, iar apoi Dina şi Baird fiind blocaţi în ultimul moment (’59). A fost perioada de dominare a oltenilor, care puteau marca în minutele 63 şi 66. Mai întâi prin Baird, care nu a găsit poarta din cinci metri, după ce Taborda respinsese în faţă şutul lui Costea, iar apoi prin Stoica, Baird şi iarăşi Costea, toţi precipitându-se în careu cu poarta în faţă. Decarul Ştiinţei a mai irosit o dată şansa unui gol, alunecând în careu şi pierzând un tempo în momentul şutului (’71), dar izbăvirea a venit de la Dina. Atacantul craiovean a fost faultat în careu, iar penaltiul a fost transformat cu siguranţă de Dorel Stoica (’78).
Au venit însă cele cinci minute de coşmar. Bucur a egalat cu capul imediat ce a intrat pe teren (’82), iar costaricanul Parks a dus-o pe Timişoara în avantaj, după ce l-a driblat pe Rose şi a şutat la colţul scurt, mingea trecând pe sub Bornescu. Oltenii au încercat să riposteze, dar Karamyan, scăpat pe stânga, a închis tabela cu un şut la colţul lung, reluările lui Prepeliţă şi Dina, din prelungiri, fiind trecute doar la capitolul ratări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII