11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAna Brânză, deja cu gândul la Londra

Ana Brânză, deja cu gândul la Londra

Sportiva pregătită de craioveanul Dan Podeanu vrea să-şi transforme medalia de argint de la Beijing într-una de aur la Olimpiada din 2012, de la Londra.

La revenirea în România, scrimera Ana Maria Brânză, medaliată cu argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice 2008, purta un tricou pe care scria „Beijing – locul 2, Londra – locul 1“. „Planul este scris aici, sper să-l pot respecta. Să fim sănătoşi, am mult de muncă. Am 24 de ani, sunt tânără şi pot prinde mai multe olimpiade, ca fetele de la canotaj“, a spus sportiva pregătită de antrenorul emerit craiovean Dan Podeanu. Ana a a fost impresionată de primirea de la Aeroportul Otopeni.
„Acum ştiu cum se simt fotbaliştii când vin de la un meci important. Cred că o dată la patru ani merităm şi noi o astfel de primire. Medalia e mai importantă pentru mine decât sumele de bani promise, mai importante sunt zâmbetele prietenilor şi ale familiei. O medalie olimpică e mai greu de obţinut ca la un campionat european. E importantă pentru că se întâmplă atât de rar. Emoţiile sunt mai mari pentru că Jocurile Olimpice se desfăşoară la patru ani, dar în rest concursul este acelaşi, la fel ca adversarii“.

Regretă că nu a concurat şi la echipe

Sportiva care se pregăteşte de ani buni la Centrul Olimpic de Spadă din Craiova, sub comanda lui Dan Podeanu, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au crezut în ea: „Părinţii au fost întotdeauna lângă mine şi trebuie să le mulţumesc că au avut îndrăzneala să mă lase să plec de la 13 ani de acasă, fratelui meu care a descoperit scrima pentru mine, antrenorilor fără de care nu aş fi fost aici, colegelor care muncesc cot la cot cu mine, care din păcate nu au avut şansa să avem proba pe echipe, prietenilor care m-au susţinut chiar dacă nu înţelegeau prea multe din scrimă. Sunt foarte mulţi cărora vreau să le mulţumesc. Erau oameni care mă opreau pe stradă şi îmi spuneau: «Ana, o să câştigi o medalie!». Şi acum ce să le zic, aţi avut dreptate, vă mulţumesc! Deocamdată nu mi s-a schimbat deloc viaţa cu această medalie. Sunt aceeaşi Ana Maria Brânză“.

Olimpicii, premiaţi de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat ieri pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar şeful statului a primit, la rândul său, diverse distincţii din partea acestora. Preşedintele i-a oferit Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de cavaler canotoarei Georgeta Andrunache, în timp ce colega acesteia, Viorica Susanu, şi antrenorul principal al lotului olimpic feminin de Canotaj, Mircea Roman, au primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de cavaler. Medaliatele cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, Alina Dumitru (judo), Sandra Izbaşa (gimnastică) şi Constanţa Diţă Tomescu (atletism) au primit din partea preşedintelui Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa I. Pentru medalia de argint de la scrimă, Ana Brânză a primit Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a II-a cu o baretă. Celelalte membre ale loturilor feminine de canotaj şi gimnastică le-a fost înmânat Ordinul „Meritul Sportiv“ clasa a treia cu două barete. Au fost de asemenea distinşi antrenorii şi membrii echipelor medaliate la Jocurile Olimpice – doctori, psihologi, metodişti. La rândul lor, sportivii i-au oferit preşedintelui o plachetă făcută din fotografii în miniatură şi un panou cu semnăturile sportivilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU