16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi craiovean la Combinat

Derbi craiovean la Combinat

În Liga a III-a se dispută astăzi, de la ora 18.00, partidele din cadrul etapei a doua. În seria a 4-a, derbiul rundei poate fi considerat meciul de la Combinat, între două echipe craiovene care au ieşit victorioase în runda de debut, Chimia şi Gaz Metan CFR. Elevii lui Gigi Ciurea s-au impus cu 1-0 în disputa de la Târgu Jiu cu Jiul Rovinari (Dragotescu ’21), în timp ce Gaz Metan a câştigat cu 2-0 derbiul ceferist de pe „Depou“, susţinut în compania echipei CFR Craiova, prin dubla lui Rioşeanu (’45, ’47). Partida de pe Combinat va fi arbitrată de o brigadă bucureşteană formată din Marian Pană, Mihai Mustaţă şi Iulian Herciu, observator fiind desemnat fostul component al „Campioanei unei mari iubiri“, Teodor Ţarălungă, campion cu Ştiinţa în 1974.
Alt meci între formaţii din Dolj se va disputa pe stadionul „Progresul“ din Băileşti, unde gazdele, CFR Craiova, întâlnesc Armata, echipă învinsă şi ea în prima etapă, 0-2, pe teren propriu, de FC Caracal.
După victoria din meciul de debut, 3-1 cu FC Piteşti II (A. Luţă ‘3, ’13 şi C. Beldeanu ’65), nou-promovata CS Prometeu Craiova va juca pe terenul celor de la FC Balş, formaţie care vine după un eşec, 0-1 la Pucioasa. Iată şi celelalte partide din seria a 4-a programate astăzi: FC Caracal – Minerul Mătăsari, Minerul Motru – Victoria Copăceni, Oltchim Vâlcea – Viitorul Pucioasa, FC Piteşti II – Alro Slatina. Meciurile Muscelul Câmpulung – Progresul Corabia şi Energia Rovinari – Jiul Rovinari se vor disputa mâine, de la ora 18.00.
Tot astăzi, pe stadionul „Municipal“ din Orşova, se vor întâlni cele două echipe oltene din seria a 5-a, Building Vânju Mare şi Minerul Mehedinţi, după ce, în runda inaugurală, ambele au ieşit victorioase. Building s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la FC Timişoara II (Popescu ’67), în timp ce Minerul a câştigat cu 4-1 partida de acasă cu Nova Becicherecul Mic (Bogoescu ’38, Poiană ’47, Mihăescu ’84, Schintee ’89).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS