22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEvoluţie sub aşteptări a gimnastelor noastre

Evoluţie sub aşteptări a gimnastelor noastre

Campioană olimpică en-titre, echipa feminină de gimnastică a ţării noastre s-a clasat abia pe locul al patrulea în calificări, la JO de la Beijing, însă a acces în finală.

Echipa feminină de gimnastică a României, formată din Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tămârjan şi Gabriela Drăgoi, a acumulat un punctaj de 238,425 şi s-a calificat în finala pe naţiuni de pe locul al patrulea.
Gimnastele antrenate de Nicolae Forminte au acumulat un total de 238,425 puncte: 59,725 (sărituri), 58,450 (paralele), 60,950 (bârnă) şi 59,300 (sol). Pe primul loc a fost China, cu 248,275 puncte, urmată de Statele Unite, cu 246,800 puncte, şi Rusia, cu 244,400 puncte. În finală vor mai fi prezente Australia, Franţa, Brazilia şi Japonia.
În finala la individual compus, România va avea două reprezentante, Steliana Nistor, cu un total de 60,500 puncte, locul opt în clasamentul general, şi Sandra Izbaşa, cu 59,375 puncte, locul zece la general.
În finala de la sol, Sandra Izbaşa s-a calificat cu a doua notă, 15,475 puncte. La paralele, în ultimul act va fi prezentă Steliana Nistor, care a obţinut 15,975 puncte, iar la bârnă Gabriela Drăgoi a obţinut 15,450 puncte, calificându-se în finală.

Forminte: Finala este altă competiţie

Antrenorul echipei feminine de gimnastică a României, Nicolae Forminte, a spus, după calificări, că este mulţumit de evoluţia sportivelor sale, adăugând că acestea pot arăta un nivel mult mai bun în finală.
„Sunt mulţumit de performanţa fetelor, pentru că nu au existat greşeli majore de execuţie, însă ele pot mai mult. Sper ca în finală să arate cel mai bun nivel. Nu contează concursul de calificare. Finala este altă competiţie, în care se poate întâmpla orice“, a spus Forminte
Antrenorul a explicat că a decis să o folosească pe Andreea Acatrinei în locul Andreei Grigore deoarece prima a arătat o formă mai bună la antrenamente.
„Acatrinei s-a antrenat mai bine şi a arătat mai multă consistenţă înainte de concurs. De aceea am ales-o în locul Andreei Grigore. Din păcate, Acatrinei a căzut de pe bârnă, dar astfel de lucruri se întâmplă. Aşa este în gimnastică“, a menţionat tehnicianul român.
Antrenorul a lăudat-o pe Steliana Nistor, despre care a spus că este o gimnastă „foarte talentată“ şi „o luptătoare“, pentru că evoluează în ciuda unor probleme medicale.

Antrenorul României caută scuze

Nicolae Forminte a dat vina pe oboseală pentru performanţa sub aşteptări din calificări. Tehnicianul a precizat că sportivele sale au fost obosite din cauza orei la care a început competiţia.
„Cred că a fost un dezavantaj pentru sportivele mele să concureze în prima subdiviziune, la o oră aşa matinală (ora 10.00 în China – n.r.). Au fost obosite şi emoţionate“, a spus Forminte.
Antrenorul român a mai afirmat că alt dezavantaj al intrării devreme în concurs este că arbitrii sunt mai severi în prima subdiviziune.
„A fost un concurs dificil. Poate că arbitrii au fost puţin prea severi“, a menţionat tehnicianul român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU