11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostea promite victoria

Costea promite victoria

Autor a două goluri în poarta Farului, în sezonul trecut, atacantul oltean spune că sâmbătă   îşi va ajuta mai mult echipa, pentru ca punctele să rămână în Bănie.

După accidentul de la Bistriţa, cum au catalogat jucătorii Ştiinţei înfrângerea cu Gloria, elevii lui Nicolo Napoli nu au decât un obiectiv: victoria în meciul de sâmbătă, cu Farul Constanţa. Oltenii sunt conectaţi la miza partidei cu „rechinii“ lui Ion Marin şi susţin că vor face totul pentru ca punctele să rămână în Bănie. După prestaţii mai puţin reuşite, cauzate şi de perioada mai lungă de refacere după accidentarea la gleznă, golgheterul Universităţii din sezonul trecut, Florin Costea, spune că începe să se apropie de forma care l-a consacrat şi promite că sâmbătă îşi va ajuta mai mult coechipierii, pentru a aduce a doua victorie din campionat. „Cel mai important pentru echipă sunt cele trei puncte. Nu contează cine dă gol, să fie o victorie, chiar şi la limită. Va fi greu cu Farul. Am văzut meciul lor cu Rapid şi, deşi au pierdut, nu au făcut un joc rău. Va fi dificil şi pentru că nici de această dată publicul nu va fi alături de noi, dar sperăm să trecem peste toate astea şi să reuşim să păstrăm punctele în Bănie. Cât despre mine, de la meci la meci pot spune că mă simt mult mai bine, iar la antrenamente este totul OK. Sper să fiu apt sută la sută cât mai repede şi să-mi ajut mai mult echipa. Am mai spus că nu vreau neapărat titlul de golgheter, mai mult îmi doresc ca Universitatea să reuşească să-şi atingă obiectivul. Va fi un campionat mult mai încins decât până acum, dar sper să obţinem ceea ce ne dorim“, a spus Costea, care şi-ar dori chiar şi o victorie în stilul celor de la CFR Cluj cu Gloria Buzău, prin autogoluri ale adversarilor.

Ciurea crede în Costea

Atacantul oltean are la activ două goluri în poarta Farului, în sezonul trecut, deschizând scorul atât în victoria cu 4-0 din tur, cât şi în înfrângerea din retur, 1-3. Primul succes a fost şi cel care i-a destabilizat pe craioveni, atunci urmând acea serie neagră de şapte înfrângeri consecutive.
Costea spune însă că nici în cele mai urâte vise Ştiinţa nu va mai avea parcursul de atunci. „Suporterii trebuie să stea liniştiţi. Ceea ce a fost anul trecut, nici în cele mai urâte vise nu se va mai întâmpla. La Bistriţa a fost un accident, am controlat prima repriză, însă a venit acel gol şi nu ne-am mai revenit ca altădată“, a mai spus Florin Costea.
Acesta este considerat de Gigi Ciurea jucătorul care va face diferenţa în partida cu Farul. Fostul mijlocaş al Universităţii, care a evoluat şi la formaţia constănţeană, crede în succesul oltenilor. „Va fi un meci disputat, dar Ştiinţa este favorită şi va câştiga în mod sigur. Mizez pe valoarea echipei şi pe Florin Costea. Va fi jucătorul decisiv în obţinerea celor trei puncte. Pentru un fotbalist de valoarea lui sunt prea mult două partide fără să înscrie. Farul are doi fundaşi centrali, Şchiopu şi Barbu, care sunt foarte lenţi, iar Costea îi va depăşi cu lejeritate“, a anticipat Ciurea.
Din lotul Universităţii vor lipsi sâmbătă Sorin Buşu şi Silviu Lung Jr., cei doi fiind convocaţi de Emil Săndoi, alături de Mihai Costea, la o acţiune a naţionalei de tineret. Tricolorii mici sunt în febra pregătirilor partidei de pe 20 august cu Ţara Galilor, din preliminariile CE 2009, iar selecţionerul doreşte să vadă la lucru şi alţi jucători care ar putea fi selecţionaţi. Naţionala va întâlni la Cluj pe Universitatea, Săndoi precizând că şi i-ar mai fi dorit pentru acest joc şi pe Gîngioveanu, Firţulescu şi Bărboianu, dar aceştia nu puteau fi scoşi din planurile lui Nicolo Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII