9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii sunt departe de Celtic Glasgow

Românii sunt departe de Celtic Glasgow

Mass-media britanice au scris că Răzvan Raţ, Gabriel Tamaş şi Marius Niculae s-ar afla în atenţia grupării scoţiene, însă nici unul dintre aceşti jucători nu a primit o ofertă concretă de transfer.

Presa britanică a scris, în ultima vreme, că gruparea scoţiană Celtic Glasgow este interesată de achiziţionarea românilor Răzvan Raţ, Gabriel Tamaş şi Marius Niculae. În privinţa lui Marius Niculae, zvonurile au fost infirmate de antrenorul său, care a precizat că atacantul român nu a primit nici o ofertă de transfer. De asemenea, preşedintele lui Auxerre, Jean Claude Hamel, a declarat că nu a fost contactat de Celtic pentru a începe negocierile în privinţa lui Gabi Tamaş.
La rândul său, tehnicianul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a dezvăluit ieri că nici Răzvan Raţ nu a fost căutat de Celtic Glasgow, precizând că, de fapt, fundaşul român nu este de vânzare.
„Raţ nu este de vânzare, am mai refuzat patru milioane de lire sterline în schimbul său. Răzvan nu va pleca, deşi am citit peste tot că l-ar dori Celtic, dar nu am primit nici o ofertă concretă. Astfel de zvonuri afectează atât cluburile, cât şi pe jucători“, a spus Lucescu.

Raţ: Nu sunt disperat să plec de la Şahtior

Răzvan Raţ susţine că nu ştie prea multe lucruri despre un transfer al său la Celtic, precizând că singura ofertă concretă pe care a primit-o este de la Lazio Roma. Jucătorul român a adăugat că nu vrea să plece cu orice preţ de la Şahtior.
„Nu ştiu prea multe despre interesul lui Celtic pentru mine. Singura ofertă concretă pe care am primit-o este de la Lazio Roma. Normal că aş fi onorat să joc pentru campioana Scoţiei, însă nu sunt disperat să plec de la Şahtior. Celtic este un club mare, care participă constant în Liga Campionilor şi chiar am jucat de patru ori contra lor şi pot spune că diferenţele dintre Şahtior şi scoţieni nu sunt prea mari. Ca joc, Şahtior nu a fost sub Celtic, diferenţa a fost că ultima oară scoţienii au trecut de grupe, în timp ce noi nu am reuşit acest lucru. Aşa a fost şi în cazul României la Euro, am jucat bine cu Franţa şi Italia, dar am pierdut în ultimul meci, iar italienii au mers mai departe, deşi nu au arătat mare lucru“, a spus fundaşul român.

Raţ: Aş putea face pasul la o echipă mare

Raţ este convins că ar face faţă la o formaţie cu pretenţii, aşa cum este Celtic Glasgow, adăugând că, deocamdată, nu doreşte să revină la o echipă din ţară.
„Joc de cinci ani la Şahtior şi cred că aş putea face pasul la o echipă mare, aşa cum este Celtic. Cert este că nu mă gândesc să revin în ţară, poate doar spre finalul carierei. Acum vreau să joc la un nivel înalt şi să evoluez la formaţii de top din Europa“, a precizat jucătorul lui Şahtior.
Fundaşul român a recunoscut că o posibilă despărţire de antrenorul Mircea Lucescu i-ar pune câteva probleme.
„Ştiţi cum e, jucătorii vin şi pleacă, dar după cinci ani pot spune că m-am obişnuit cu stilul lui Mircea Lucescu şi ar fi greu să lucrez cu alt antrenor. Oricum, acum sunt la Şahtior, până la o plecare trebuie să existe o ofertă“, a spus internaţionalul român.
Răzvan Raţ a spus că este foarte puţin probabil ca Celtic Glasgow să achiziţioneze trei fotbalişti români.
„Cu siguranţă va fi foarte greu să ajungă trei români la Celtic. Dar nu ar fi rău deloc dacă s-ar întâmpla asta“, a menţionat fundaşul român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS