18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNadal, noul rege de la Wimbledon

Nadal, noul rege de la Wimbledon

Spaniolul Rafael Nadal a întrerupt seria de cinci victorii consecutive a lui Roger Federer, pe iarba de la Wimbledon. Ibericul s-a impus în cinci seturi, într-o finală memorabilă, care a durat aproape cinci ore.

Spaniolul Rafael Nadal a triumfat, duminică, în turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce l-a învins în finală pe elveţianul Roger Federer, scor 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7, şi a reuşit astfel să îşi adjudece primul titlu din carieră la competiţia de pe iarba londoneză.
Startul finalei a fost întârziat cu aproximativ o jumătate de oră din cauza ploii. Din acelaşi motiv, în setul trei, meciul a fost întrerupt aproximativ o oră. Partida a mai fost întreruptă 30 de minute şi în setul decisiv, la scorul de 2-2, 2-2 (40-40), pe serviciul lui Roger Federer. Fără întreruperi, partida a avut o durată totală de 4 ore şi 49 de minute.
„Este greu pentru mine să pierd un mare turneu din lume din cauza luminii. Aproape că nu mai vedeam împotriva cui jucam. Este de departe cea mai dură înfrângere a mea. Meciul s-a terminat, sunt dezamăgit. Nu mă consolează faptul că am pierdut în faţa lui Nadal. Fără îndoială a fost un meci foarte frumos pentru spectatori. Nu se poate compara înfrângerea de aici cu cea de la Paris. Poate că voi sunteţi mulţumiţi de meci. Eu nu“, a spus elveţianul după meci.
Rafael Nadal este la primul titlu câştigat la Wimbledon, el mai având la activ două finale disputate, în 2006 şi 2007. De cealaltă parte, Roger Federer a câştigat la Wimbledon cinci titluri, toate consecutive (2003, 2004, 2005, 2006, 2007), iar acest meci a însemnat prima înfrângere a elveţianului pe iarbă, după o serie de 65 de victorii consecutive.
„Este turneul meu preferat. Le mulţumesc tuturor. Este greu să joci împotriva lui Roger, cel mai bun tenisman din istorie. Îţi mulţumesc, Roger. Să îl înving pe Roger aici, după cinci participări, două finale… Însă, el este în continuare numărul unu, este cel mai bun. A câştigat aici de cinci ori“, a spus Nadal. 
După această victorie, Rafael Nadal a devenit primul tenisman de la Bjorn Borg care a câştigat turneul de la Roland Garros şi cel de la Wimbledon în acelaşi an. Borg a reuşit această performanţă în 1980. Nadal a devenit cel de-al doilea spaniol din istorie care reuşeşte să se impună la Wimbledon, după succesul lui Mario Santana din 1966.

Acoperiş rabatabil pentru terenul central

Aceasta este cea de-a şasea finală de Mare Şlem dintre cei doi tenismeni, trei dintre ele disputându-se pe iarba londoneză, iar celelalte pe zgura de la Roland Garros. Roger Federer şi Rafael Nadal au jucat până acum 17 partide, din care ibericul a câştigat 11.
Organizatorii turneului au anunţat că din 2009 nu vor mai fi probleme legate de ploaie, doarece se vor face investiţii în valoare de aproximativ 50 de milioane de lire sterline, astfel încât arena centrală va avea un acoperiş rabatabil necesar pentru momentele cu precipitaţii. În 2001, finala masculină programată duminică s-a jucat luni din cauza precipitaţiilor, iar în 2000 s-a întâmplat la fel, la finala feminină de dublu. În ultimul act la dublu masculin s-a impus cuplul Daniel Nestor (Canada)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul 2. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU