17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Stângă, maratonistul pandurilor

Florin Stângă, maratonistul pandurilor

Căpitanul grupării gorjene s-a dovedit cel mai bine pregătit dintre elevii lui Eugen Neagoe la testele fizice susţinute ieri, el fiind urmat de Orac şi Enescu.

Staff-ul tehnic al echipei Pandurii a verificat capacitatea de efort şi gradul de pregătire al jucătorilor, ultimul test fiind epuizant pentru fotbaliştii gorjeni. Aceştia au fost obligaţi să alerge între două repere aflate la o distanţă de douăzeci de metri, într-un ritm crescător, dictat de un semnal sonor. Preparatorul fizic al oltenilor, Marius Dima, a împărţit lotul în două grupe, prima fiind formată din Rus, Vancea, Păcurar, Jaime, Chibulcutean, Rusu, Stângă, Cardoso, Nalaţi, Popete, Karcev şi Mândrean. Primul care a cedat a fost macedoneanul Nicola Karcev, aflat în probe la Pandurii, în timp ce Stângă s-a dovedit cel mai rezistent, fiind singurul care a atins pragul de 17 minute. „Stângă aleargă cât Nicoliţă“, a concluzionat Neagoe, căpitanul fiind aplaudat de colegii săi la finalul „maratonului“.
Din grupa a doua au făcut parte Tilincă, M. Voicu, Adi Popescu, Dedu, Enescu, Grecu, Stromajer, Orac, Piţurcă, Vidakovic, israelianul Edo şi Vasilache. Ex-bistriţeanul Tilincă a cedat după 12 minute şi 38 de secunde, iar Orac a alergat cel mai mult, 16 minute şi 34 de secunde, urmat de Enescu, care a avut cu 14 secunde mai puţin.
Eugen Neagoe s-a declarat mulţumit de felul în care s-au comportat elevii săi la testele fizice, acesta fiind un criteriu important la definitivarea lotului. „Sunt destul de bine pregătiţi, vin după patru zile de antrenamente. Sperăm ca la ora meciului cu Dinamo toţi jucătorii să fie apţi din punct de vedere fizic. Nu ştiu dacă Liviu Mihai va putea intra în primele etape, dar sperăm ca în această perioadă de pregătire să nu avem parte de necazuri. Ştiam că Stângă are capacitate foarte mare de efort, mă aşteptam şi la Orac să alerge mult. Întotdeauna aştept însă mai mult de la jucătorii tineri. Vom ţine cont şi de rezultatele acestor teste la definitivarea lotului“, a declarat Neagoe.

Se lasă cu restructurări

Cei trei portari de la Pandurii, Mingote, Stanca şi Râmniceanu, nu au efectuat testele fizice, şi nici Arrieta, L. Mihai (accidentat), Kutlacic şi Murdărea. Ultimii doi, probabil, nu vor face parte din lot pentru sezonul 2008-2009, „Geană“ renunţând deja la Dossey şi Dragomir, dar cu siguranţă vor mai urma şi alţii.
„Încă nu am definitivat lotul, dar sunt jucători pe care îi vom îndruma spre alte echipe. Joi va veni şi domnul preşedinte Condescu şi îi voi arăta listele cu cei pe care îi vom opri. 26 de jucători vor merge în cantonamentul din Austria, inclusiv Liviu Mihai, dintre care trei vor fi portari. Am renunţat deja la Dossey şi Dragomir. Sunt jucători cu o anumită vârstă şi nu cred că vor putea să prindă echipa. Voi definitiva lotul până la plecarea în cantonament“, a mai spus Eugen Neagoe.

Pandurii testează trei jucători

Alături de macedoneanul Nicola Karcev, tehnicianul pandurilor va mai testa în această săptămână alţi doi jucători, algerianul Jaime, de 26 de ani, şi israelianul Einan Edo, de 22 de ani. Primii doi candidează pentru un post de fundaş central, iar Edo este mijlocaş de bandă. Jaime a fost coleg cu Mingote în Portugalia, iar Einan Edo este fost internaţional de juniori Under 17 al Israelului, echipă cu care a participat în 2002 la turneul final, şi vine de la gruparea Hapoel Ra’anana, din liga a doua.
Eugen Neagoe susţine că echipa sa va mai face trei transferuri până la startul campionatului, unul dintre posturile care trebuie completate fiind cel de fundaş central. „Sunt trei fotbalişti noi asupra cărora mă voi edifica în această săptămână. Jucătorii care au ajuns la noi sunt Stanca, Nalaţi şi Tilincă, dar până la începerea campionatului vom mai transfera trei. Nu avem posturi deficitare. Am încercat să aducem doi jucători pe post. Avem trei fundaşi centrali foarte valoroşi, Rus, Chibulcutean şi Adi Rusu, dar, din păcate, când unul a fost suspendat, am rămas numai cu doi. Dacă se accidenta unul sau era eliminat, rămâneam fără nici un jucător de zonă centrală“, a precizat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU