11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSandu vrea români în finala Cupei UEFA

Sandu vrea români în finala Cupei UEFA

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că ar fi frumos ca o echipă românească să ajungă să joace în finala Cupei UEFA din 2012. „Naşul“ susţine că ultimul act al acestei competiţii va fi organizat de Bucureşti. „Sper ca noul stadion să fie gata în 2010 şi în 2012 aducem finala Cupei UEFA dacă totul este pus la punct. Atrag atenţia cluburilor şi investitorilor că îşi pot pregăti de pe acum viitoarea câştigătoare a Cupei UEFA. Important e să ajungă o echipă românească în finală, să joace în faţa propriilor suporteri“, a declarat Sandu.

„Ce-i lipseşte unei echipe româneşti pentru a ajunge acolo? Administraţie, un buget de peste 40 de milioane, achiziţii de jucători de mare valoare, căutători de valori, cum au toate marile cluburi, infrastructură, lipsesc foarte multe. Vom ajunge să jucăm o finală de cupă europeană când facem toate aceste investiţii“, a mai spus Mircea Sandu.

Acesta a vorbit şi despre vacanţa jucătorilor echipei naţionale în Turcia. „Naţionala nu e la zbenguială, ci la un program bine gândit, de relaxare alături de familii. Apoi începe pregătirea. Acum fac o pregătire psihologică bună. Soţiile sunt un factor foarte important. Dacă m-aş fi văzut alături de ei pe tobogane? De ce nu, sunt strâmb, urât?“, a spus, distrat, Sandu.

 

Impresionat de fanii lui Zenit

 

Şeful FRF susţine că a fost impresionat de comportamentul suporterilor la finala Cupei UEFA dintre Zenit Sankt Petersburg şi Glasgow Rangers: „Am văzut 100.000 de scoţieni. Cred că, dacă erau 1.000 de români, se comportau diferit. Nu vreau să-i jignesc pe suporterii români, dar trebuie să învăţăm să ne comportăm. Ei au făcut-o admirabil. Zenit a avut valoare superioară şi a câştigat pe merit. Nu ştiu dacă era vreo echipă care s-o învingă miercuri“.

În ceea ce priveşte finala Ligii Campionilor, dintre Manchester United şi Chelsea Londra, programată săptămâna viitoare, Sandu este de părere că echipa antrenată de Sir Alex Ferguson este favorită. Preşedintele FRF a mai spus că aproximativ un milion din populaţia salariată activă a României este plătită de lumea fotbalului prin investiţiile din acest domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS