9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, lipsiţi de motivaţie

Pandurii, lipsiţi de motivaţie

Pandurii Târgu Jiu a pierdut două locuri în clasament din cauza înfrângerii cu Gloria Bistriţa (1-3), dar şi bani din drepturile TV, care sunt distribuiţi în funcţie de poziţia ocupată la finalul sezonului. De asemenea, echipa lui Eugen Neagoe a ratat ocazia de a-şi depăşi cea mai bună performanţă în Liga I, locul 11 obţinut la finalul sezonului 2006-2007, acum mulţumindu-se cu poziţia a 12-a.
Antrenorul pandurilor susţine că nu a putut să-şi motiveze jucătorii care îndepliniseră obiectivul cu o etapă în urmă. „Ne-am dorit să nu pierdem, să terminăm pe o poziţie cât mai bună în clasament. Din păcate, nu am ştiut să profităm de situaţia bună. Am primit trei goluri din faze fixe. Când nu eşti concentrat sută la sută, se întâmplă. Ştiam că ne va fi greu. Au fost meciuri în care băieţii mei au făcut lucruri minunate, dar, după acel joc cu Dacia Mioveni, şi-au pierdut concentrarea şi a fost aproape imposibil să-i mai mobilizez cum am făcut-o la partidele celelalte. Am avut un miniretur foarte bun, dar ne doream să nu pierdem cu Bistriţa şi să terminăm campionatul pe o poziţie mai sus, însă, când nu tratezi bine jocurile, pierzi“, a spus Neagoe.
Acestuia îi place să creadă că sezonul tocmai încheiat a fost curat, în ciuda celor vehiculate în special de presă. „Campionatul a fost foarte disputat. S-a jucat pe teren. Nu cred că s-au făcut lucruri murdare, nici acum, în ultima etapă. Se făceau fel de fel de speculaţii, dar nu tot ce se vorbeşte este şi adevărat. Cred că a fost un campionat foarte frumos, iar dacă s-a jucat şi retrogradarea, şi campioana în ultima etapă înseamnă că a fost un campionat corect. Cel puţin aşa îmi place să cred, eu nu ştiu altceva“, a mai spus Neagoe.

Reunirea pandurilor, pe 11 iunie

După tradiţionalul chef de final de sezon organizat de conducerea clubului aseară, la Rânca, pandurii au intrat oficial în vacanţa de vară, reunirea lotului în vederea noului sezon fiind programată pe 11 iunie. Clubul Pandurii va renunţa la o mare parte dintre jucătorii portughezi transferaţi în iarnă, şanse de a rămâne la Târgu Jiu având doar fotbaliştii care au evoluat sub comanda lui Eugen Neagoe, Mingote, Cardoso şi Arrieta. Şapte dintre lusitanii aduşi de Joaquim Teixeira, Adriano, Jessui, Soares, Anilton, Pintassilgo, care nu au evoluat nici un minut de la debarcarea tehnicianului portughez, Wandeir şi Nunes, cu apariţii sporadice pe teren, au şanse infime să evolueze la Pandurii şi în campionatul viitor.
Gruparea gorjeană a creionat şi programul de pregătire din vară, având de ales doar locaţia cantonamentului. „Avem deja un program structurat pentru această vară, dar încă nu am stabilit locul de cantonament. Studiem ofertele pentru a vedea şi ce adversari putem avea pentru amicale acolo unde vom merge. Am purtat mai multe discuţii cu domnul preşedinte şi o variantă ar fi să mergem în Olanda, iar alta, în Austria. Dar vom stabili exact în următoarea săptămână“, a afirmat Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS