9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPopete, pandur pursânge

Popete, pandur pursânge

Doru Mihuţ, Octavian Filip şi Florin Popete sunt gorjenii care au atins centenarul prezenţelor în prima ligă fotbalistică din România. Jucător de bază la Pandurii Târgu Jiu, singurul gorjean din lotul lui Eugen Neagoe, Popete se ia la trântă cu recordurile şi îşi propune mai mult. „Mă bucur enorm că am reuşit să ating 100 de jocuri în prima ligă. Este un vis pe care mi-am propus să-l realizez când m-am apucat de fotbal şi cred că pot să joc mai mult în Liga I“, crede Popete.
Acesta a evoluat opt sezoane pentru echipa sa de suflet, în trei divizii, C, B şi A, fiind, alături de Vancea, fotbalistul care a pus umărul şi la promovarea pandurilor în Liga I. „Este destul de greu să ajungi la 100 de meciuri, dar prin muncă şi ambiţie reuşeşti. Sunt multe zile de muncă în cantonamente, multe momente importante de care nu te bucuri ca alţi tineri la această vârstă. Au fost sacrificii multe, dar eu cred că a meritat! Pot să spun că am avut şi satisfacţii, pentru că am contribuit la realizarea unui vis al tuturor gorjenilor, promovarea echipei Pandurii în Liga I. Mă bucur că am fost atunci în echipa de bază, care a făcut marele pas spre Divizia A. Eu jucasem doi ani la Farul înainte de promovare, dar domnul preşedinte Condescu m-a sunat şi mi-a propus să revin la Târgu Jiu, pentru a încerca să ajungem cu Pandurii în prima ligă, şi am acceptat să revin acasă. Chiar mă bucur că sunt şi acum la Pandurii şi tot în Liga I“, a mai spus Popete.  

„Să-mi depăşească recordul!“

Cei peste 250 de copii şi juniori ai clubului Pandurii Târgu Jiu au un model, din păcate, singurul, în persoana lui Florin Popete. Acesta i-a provocat pe copii  să încerce să-l depăşească.
„După sacrificiile de care am mai vorbit, apar şi satisfacţii şi cred că acesta ar fi un motiv să vină să practice fotbalul cu ambiţia de a ajunge în Liga I. Este o bucurie enormă să poţi să joci în prima ligă sau chiar a doua. Chiar îi îndemn să nu renunţe nici un moment la luptă, să strângă din dinţi când e mai greu, dar să nu se lase, pentru că este o viaţă frumoasă. M-aş bucura să îmi depăşească recordul şi chiar le recomand să încerce“, a afirmat Popete.
Unicul produs al clubului care a apucat să evolueze pentru echipa sa în prima ligă speră ca, după trei sezoane chinuitoare de luptă pentru salvarea de la retrogradare, Pandurii Târgu Jiu să aspire la mai mult din sezonul viitor. „Fotbalul de prima ligă este mult mai greu. Sunt fotbalişti de valoare şi se investeşte foarte mult. Orice echipă îşi doreşte să evite retrogradarea şi este o luptă dură, noi am simţit asta timp de trei ani. Cred că în prezent putem spune că 70 la sută suntem salvaţi de la retrogradare, dar sperăm ca de la anul să ne batem şi noi undeva mai sus, pentru alt obiectiv“, a încheiat Florin Popete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS